G. Meloni: S. Berlusconi – „vienas įtakingiausių vyrų Italijos istorijoje“

Buvęs ministras pirmininkas Silvio Berlusconi, kuris mirė sulaukęs 86 metų, buvo „vienas įtakingiausių vyrų Italijos istorijoje“, pirmadienį vaizdo pranešime sakė ministrė pirmininkė Giorgia Meloni.

Daug metų sirgęs S. Berlusconi vadovavo savo dešiniajai partijai „Forza Italia“, kuri yra jaunesnioji G. Meloni koalicinės vyriausybės partnerė.<br>dpa/picture-alliance/Scanpix nuotr.
Daug metų sirgęs S. Berlusconi vadovavo savo dešiniajai partijai „Forza Italia“, kuri yra jaunesnioji G. Meloni koalicinės vyriausybės partnerė.<br>dpa/picture-alliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2023, 2:02 PM

Daug metų sirgęs S. Berlusconi vadovavo savo dešiniajai partijai „Forza Italia“, kuri yra jaunesnioji G. Meloni koalicinės vyriausybės partnerė.

„S. Berlusconi visų pirma buvo kovotojas. Jis buvo žmogus, kuris nebijojo ginti savo įsitikinimų, ir būtent dėl šios drąsos ir ryžto tapo vienu įtakingiausių vyrų Italijos istorijoje“, – sakė G. Meloni tviteryje paskelbtame vaizdo pranešime.

Kitos koalicinės partijos „Lyga“ vadovas Matteo Salvini sakė, kad šalis neteko „didžio italo... vieno didžiausių visų laikų italų“. „Bet visų pirma šiandien aš netekau puikaus draugo. Esu sugniuždytas ir, nors retai verkiu, šiandien yra viena iš tokių dienų“, – rašė jis socialinėje žiniasklaidoje.

Buvęs ministras pirmininkas Matteo Renzi sakė, kad S. Berlusconi „įėjo į istoriją“, nors ir buvo prieštaringai vertinamas. „Daug kas jį mylėjo, daug kas jo nekentė: šiandien visi turi pripažinti, kad jo įtaka ne tik politiniam, bet ir ekonominiam, sporto ir televizijos gyvenimui buvo beprecedentė“, – sakė jis.

Opozicinės centro kairiosios Demokratų partijos lyderė Elly Schlein sakė, kad S. Berlusconi mirtis „žymi eros pabaigą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.