Bosnijoje ir Hercegovinoje – šaudynės mokykloje: sužeistas pedagogas

Bosnijoje ir Hercegovinoje trečiadienį per šaudynes pradinėje mokykloje buvo sunkiai sužeistas pedagogas, pranešė pareigūnai.

Bosnijoje ir Hercegovinoje trečiadienį per šaudynes pradinėje mokykloje buvo sunkiai sužeistas pedagogas, pranešė pareigūnai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Bosnijoje ir Hercegovinoje trečiadienį per šaudynes pradinėje mokykloje buvo sunkiai sužeistas pedagogas, pranešė pareigūnai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2023, 1:54 PM

Kaip teigiama, incidentas įvyko šalies šiaurės rytuose išsidėsčiusiame Lukavaco mieste. Anot pareigūnų, buvo sulaikytas nepilnametis asmuo.

Remiantis Tuzlos kantono vidaus reikalų ministerijos pranešimu, sulaikytajam dar nėra 14 metų. Jį Lukavaco policijos departamente prižiūri policininkai. Pranešime nurodoma, kad buvo paimta šaunamųjų ginklų ir kitų daiktų, kurie bus saugomi iki tyrimo pradžios.

Vietos žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kuriuose tvirtinama, kad įtariamasis yra buvęs šios mokyklos aukėtinis, neseniai perėjęs mokytis į kitą švietimo įstaigą. Tuo metu sužalotas žmogus yra anglų kalbos mokytojas, kuris taip pat dirbo mokyklos direktoriaus padėjėju, vietos transliuotojui „N1“ sakė jo tėvas Ismetas Osmanovičius.

„Operacija tęsiasi. Gydytojai mane informavo, kad jo būklė stabili“, – kalbėjo I. Osmanovičius.

Pasak netoliese esančio Tuzlos miesto ligoninės, nukentėjusiajam buvo šauta į kaklą. Pranešime teigiama, kad jis buvo intubuotas.

Bosnijoje ir Hercegovinoje fiksuojamas didelis ginklų paplitimas. Skaičiuojama, kad šioje šalyje ginklą turi maždaug 31 iš 100 gyventojų.

Apie naujausią incidentą pranešta praėjus mėnesiui po to, kai kaimyninės Serbijos sostinėje Belgrade esančioje pradinėje mokykloje 13-metis šaulys pražudė 10 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.