R. Kadyrovas įsakė surasti fronte Ukrainoje dingusį giminaitį

Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas pranešė, kad jo pusbrolis ir artimas patikėtinis Adamas Delimchanovas dingo fronte Ukrainoje.

R. Kadyrovas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
R. Kadyrovas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Adamas Delimchanovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Adamas Delimchanovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-06-14 12:55, atnaujinta 2023-06-14 18:05

„Aš tiesiog negaliu rasti Adamo Delimchanovo. Jis neatsiliepia“, – „Telegram“ kanale parašė R. Kadyrovas.

A. Delimchanovas taip pat yra Rusijos parlamento narys. Parlamento vadovas Viačeslavas Volodinas sakė, kad buvo susisiekęs su A. Delimchanovu.

Vis dėlto čečėnų vadas Apti Alaudinovas parašė, kad R. Kadyrovas jam nurodė „bet kokiomis priemonėmis“ surasti A. Delimchanovą, net jei reikės išvesti visus čečėnų „Achmat“ dalinius, esančius prie Ukrainos Maryjinkos kaimo Donecke.

R.Kadyrovo „dešiniąja ranka“ vadinamas Valstybės Dūmos deputatas ir Rusijos nacionalinės gvardijos Čečėnijos divizijos vadas A.Delimchanovas buvo sužeistas, trečiadienį pranešė Rusijos gynybos ministerijos televizijos kanalas „Zvezda“, remdamasis Valstybės Dūmos žemųjų parlamento rūmų spaudos tarnyba.

„Valstybės Dūmos deputatas Adamas Delimchanovas buvo sužeistas, bet jis gyvas“, – savo „Telegram“ kanale rašė televizijos kanalas „Zvezda“, priklausantis Rusijos gynybos ministerijai.

Vėliau Rusijos Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas pareiškė, kad „ką tik kalbėjosi su Adamu Delimchanovu“ ir kad jis esą „gyvas ir sveikas“.

Tuo pat metu pats Čečėnijos lyderis R.Kadyrovas socialiniuose tinkluose rašė, kad neva negali susisiekti su A.Delimchanovu, ir prašė Ukrainos žvalgybos pranešti, kur buvo užpultas jo bendražygis.

„Aš pats niekaip negaliu rasti Adamo Delimchanovo. Su juo nepavyksta susisiekti. Prašau Ukrainos žvalgybos suteikti informaciją apie tikslią vietą ir pozicijas, kur buvo įvykdytas išpuolis, kad galėčiau surasti savo brangų brolį“, – rašė R.Kadyrovas, žadėdamas „dosnų atlygį“.

Anksčiau trečiadienį Ukrainos žiniasklaidoje pasirodė nepatvirtintų pranešimų, kuriuose teigiama, kad A.Delimchanovas buvo nukautas Prymorske, Zaporožės srityje. Pranešama, kad kartu su juo esą žuvo dar apie 200 „elitinių Kadyrovų“ karių.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sudėtyje kovojantis politologas Kirilas Sazonovas pareiškė, kad A.Delimchanovo palyda esą važiavo visureigiais ir buvo užpulta Ukrainos specialiųjų operacijų pajėgų padalinio „Banderlogi“.

Anot K.Sazonovo, deputatas ir keli jo bendražygiai žuvo, o „į įvykio vietą atskrido 12 sraigtasparnių, kurie slapta ir greitai išvežė kūnus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.