S. Berlusconio palaikai bus kremuoti, urna saugoma jo vilos mauzoliejuje

Buvusio Italijos premjero Silvio Berlusconi palaikai bus kremuoti, o urna saugoma mauzoliejuje jo vilos teritorijoje šiauriniame Arkorės mieste. Apie tai skelbia italų žiniasklaida.

S.Berlusconi laidotuvės Milane.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
S.Berlusconi laidotuvės Milane.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-15 09:42

Po trečiadienį vykusios valstybinių laidotuvių ceremonijos Milano katedroje karstas buvo grąžintas į S.Berlusconi rezidenciją Arkorėje netoli Milano. XVII amžiaus viloje S. Berlusconi gyveno nuo 1974 m. Palaikų kremavimas numatytas ketvirtadienį netoli Alesandrijos miesto.

86-erių S.Berlusconis, kuris pirmadienį mirė nuo leukemijos, praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio pradžioje pavedė italų skulptoriui Pietro Cascellai pastatyti mauzoliejų. Statybos darbai truko trejus metus.

Žiniasklaidos magnatas mauzoliejų pastatė savo šeimos narių ir artimiausių draugų laidojimui. Tik vėliau jis sužinojo, kad Italijos įstatymai leidžia kūnus laidoti tik viešose kapinėse. Tačiau mauzoliejuje gali būti laikomi pelenai. Iki šiol mauzoliejus buvo tuščias, S.Berlusconi tėvai palaidoti Milano kapinėse.

Mauzoliejus pastatytas iš balto marmuro, jame yra požeminė patalpa. Viduryje stovi S.Berlusconi pagamintas sarkofagas. Ant sienų yra iškaltas frizas, vaizduojantis grandines – jų sujungti žiedai laikomi šeimos vienybės simboliu. Mauzoliejuje yra 36 laidojimo nišos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?