Beprecedentės saugumo priemonės: V. Putinui pasirodžius Sankt Peterburgo forume – išjungtas internetas

Sankt Peterburgo tarptautinio ekonomikos forumo dalyviai negalės naudotis mobiliuoju internetu birželio 16 d. per plenarinį posėdį, kuriame kalbės Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

V. Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2023, 5:13 PM

Kaip praneša „Meduza“, renginio metu ryšys bus slopinamas siekiant išvengti dronų atakų. Apie tai rašo žurnalistė Farida Rustamova, remdamasi vieno iš ryšio operatorių darbuotoju, taip pat forumo dalyviu, sužinojusiu šią informaciją iš organizatorių.

Skaitmeninės plėtros ministerijos potvarkiu internetas bus išjungtas lokaliai – tik „Ekspoforum“ konferencijų ir parodų centro teritorijoje, kur vyksta Sankt Peterburgo tarptautinis ekonomikos forumas.

Renginio organizatoriaus – fondo „Roskongress“ – spaudos tarnyba pranešė, kad dėl techninių darbų galimi mobiliojo interneto trikdžiai.

Apie saugumo priemones renginyje kalbėjo ir Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas. „Žinoma, imamasi gana griežtų, galima sakyti, beprecedenčių saugumo, taip pat ir skaitmeninio, priemonių, tai normali praktika. Priešas veikia įžūliai ir neatsisako mėginimų padaryti žalos, todėl labai svarbu būti susikaupusiems ir mobilizuotiems, imtis visų atsargumo priemonių“, – sakė Kremliaus atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.