JT vadovas: šalys smarkiai nukrypo nuo klimato tikslų įgyvendinimo

Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Antonio Guterresas skambina pavojaus varpais dėl lėtos kovos su klimato krize. „Šalys smarkiai nukrypo nuo kelio, įgyvendindamos savo pažadus ir įsipareigojimus dėl klimato.

Antonio Guterresas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Antonio Guterresas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2023, 8:28 AM

Matau, kad trūksta ambicijų, trūksta pasitikėjimo, trūksta paramos. Stokojama bendradarbiavimo“, – sakė jis ketvirtadienį Niujorke.

Kad būtų pasiektas 1,5 laipsnio Paryžiaus tikslas, būtina smarkiai didinti pastangas visuose frontuose, kalbėjo A. Guterresas. Jis ypač kritikavo naftos koncernus. Iškastinio kuro pramonė esą yra „užteršta klimato krizės širdis“. Naftos, anglių ir dujų vartojimas turi būti nutrauktas, reikalavo JT vadovas.

Nepaisant nerimo signalų – dažnėjančių sausrų, miškų gaisrų ir audrų, pasaulinės investicijos į naftą, dujas ir anglis daug metų auga. Pasak Tarptautinės energijos agentūros, jos šiais metais sieks daugiau kaip trilijoną dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.