Per tragišką autoavariją Kanadoje žuvo 15 žmonių

Per tragišką autoavariją Kanados Manitobos provincijoje ketvirtadienį žuvo mažiausiai 15 žmonių. Nelaimė įvyko, kai greitkelio sankryžoje autobusas su 25 žmonėmis susidūrė su vilkiku, žurnalistams sakė policijos atstovas Robas Hillas. Autobusu važiavo daugiausiai pagyvenę žmonės.

Avarija Kanadoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Avarija Kanadoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2023, 9:09 AM, atnaujinta Jun 16, 2023, 4:57 PM

Eismo nelaimė įvyko „Trans-Canada“ greitkelyje į šiaurę nuo Karberio. 10 žmonių dėl įvairių sužalojimų nuvežti į ligonines.

Kanados radijo stotis CBC, remdamasi liudininkais, pranešė, kad griovyje netoli greitkelio guli sudegęs automobilis. Netoliese esančio viešbučio-restorano darbuotojas agentūrai AFP telefonu sakė, kad nelaimės vietoje buvo daug dūmų. Į įvykio vietą atskubėjo dešimtys gelbėtojų.

„Žinia iš Karberio, Manitobos, yra neįtikėtinai tragiška“, – tviteryje rašė Kanados premjeras Justinas Trudeau. Jis pareiškė užuojautą aukų artimiesiems. „Galiu įsivaizduoti skausmą, kurį jaučiate. Kanadiečiai yra su jumis“, – teigė ministras pirmininkas.

Manitobos provincijos vyriausybės vadovė Heather Stefanson tviteryje kalbėjo apie nelaimę, kuri jai „drasko širdį“ ir paskelbė, kad prie provincijos parlamento bus iki pusės stiebo nuleistos vėliavos.

Greitkelio ruožas, kuriame įvyko nelaimė, oficialiais duomenimis, buvo uždarytas abiem kryptimis.

Per panašią tragišką avariją Kanadoje 2018 m. vakarinėje Saskačevano provincijoje taip pat žuvo 15 žmonių. Tada sunkvežimis susidūrė su autobusu, kuriuo važiavo jauni ledo ritulininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.