Popiežius Pranciškus po operacijos išvyko iš ligoninės

Penktadienį popiežius Pranciškus išvyko iš Romos ligoninės, ten jam buvo atlikta išvaržos operacija, pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistas.

Popiežius Pranciškus.<br>EPA-ELTA nuotr.
Popiežius Pranciškus.<br>EPA-ELTA nuotr.
Popiežius Pranciškus išleistas iš ligoninės.<br>EPA-ELTA nuotr.
Popiežius Pranciškus išleistas iš ligoninės.<br>EPA-ELTA nuotr.
Popiežius Pranciškus.<br>EPA-ELTA nuotr.
Popiežius Pranciškus.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 16, 2023, 11:10 AM, atnaujinta Jun 16, 2023, 4:58 PM

86 metų pontifikas iš Gemelli ligoninės Romoje išvažiavo 8.45 val. vietos laiku (9.45 Lietuvos laiku), jis sėdėjo invalido vežimėlyje. Birželio 7 d. iš Argentinos kilusiam Pranciškui buvo atlikta tris valandas trukusi operacija taikant bendrąją nejautrą, buvo pašalinta skausminga išvarža po ankstesnės operacijos likusio rando vietoje.

Išvykdamas iš ligoninės popiežius šypsojosi ir dėkojo lauke susirinkusiai miniai. Nuo 2021 m. jis jau trečią kartą buvo paguldytas į ligoninę.

2013 m. popiežiumi išrinktas Pranciškus patiria įvairių sveikatos problemų, įskaitant klubo ir dešiniojo kelio skausmus, turi antsvorio, jį kamavo gaubtinės žarnos uždegimas ir kvėpavimo takų infekcija.

Po pastarosios praėjusią savaitę atliktos išvaržos operacijos gydytojai sakė, kad Pranciškus prabudo linksmas, juokavo su medikų komanda, nuo to laiko ligoninė nuolat skelbė atnaujintus duomenis apie jo sveikimą.

Vatikanas atšaukė popiežiaus audiencijas iki birželio 18 d., kad pontifikas turėtų laiko atsigauti. Tačiau Pranciškus jau pradėjo dirbti iš savo apartamentų Romos Gemelli ligoninėje, dažniausiai pasirenkamoje popiežių ir Jono Pauliaus II net pavadintoje trečiuoju Vatikanu. Kadaise Jonas Paulius II šmaikštavo, kad „Vatikanas numeris vienas“ yra Šv. Petro aikštė, antrasis Vatikanas – Kastel Gandolfo popiežiaus vasaros rezidencija, o Gemelli ligoninė – Vatikanas III.

Ketvirtadienį gydytojai sakė, kad Pranciškus galės grįžti namo penktadienio rytą. Paskutinę dieną ligoninėje pontifikas praleido sukdamas ratus invalido vežimėlyje ir dėkodamas jį prižiūrėjusiems gydytojams bei slaugytojams. Jis taip pat aplankė vaikus onkologijos ir vaikų neurochirurgijos skyriuje, kai kurie jų siuntė Pranciškui laiškus ir piešinius, linkėdami kuo greičiau pasveikti, pranešė Vatikanas.

Dabar visų akys bus nukreiptos į tai, kaip Pranciškui pavyks grįžti į įprastą tvarkaraštį. Jo darbotvarkė ateinančiais mėnesiais ypač įtempta, rugpjūtį Pranciškus keliaus į Portugaliją ir Mongoliją. Per vizitą Portugalijoje rugpjūčio 2–6 dienomis popiežius dalyvaus Pasaulio jaunimo dienose Lisabonoje, numatyta apie 20 susitikimų ir daugybė renginių.

Pernai liepą Pranciškus pripažino, kad jam reikia sulėtinti tempą arba „apsvarstyti galimybę pasitraukti“ iš pareigų. Tačiau šiemet kovą jis tvirtino kol kas neketinąs trauktis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.