Jungtinėje Karalystėje iškilmingu paradu minimas karaliaus Karolio III gimtadienis

Jungtinėje Karalystėje (JK) šeštadienį iškilmingu paradu minima karaliaus Karolio III gimimo diena.

Jungtinėje Karalystėje šeštadienį iškilmingu paradu minima karaliaus Karolio III gimimo diena.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Jungtinėje Karalystėje šeštadienį iškilmingu paradu minima karaliaus Karolio III gimimo diena.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2023, 2:13 PM, atnaujinta Jun 17, 2023, 2:26 PM

Vadinamasis Vėliavos pagerbimo (Trooping the Colour) paradas organizuojamas kiekvienais metais. Praėjusį mėnesį karūnuotam 74-erių Karoliui III tai yra pirmosios tokios iškilmės.

Nors tikrasis karaliaus gimtadienis yra lapkričio 14 dieną, britų monarchai gimimo dienas švenčia du kartus – vieną kartą privačiai, o kitą viešai.

Vėliavos pagerbimo paradų tradicija prasidėjo 1748 metais, valdant karaliui Jurgiui II. Jis norėjo šventės geresniu vasarišku oru, kadangi jo paties gimtadienis buvo spalio 30 dieną.

Šių metų parade, kuris vyksta Londono centre, dalyvauja 1 400 Karališkosios gvardijos pareigūnai, 400 muzikantų ir 200 karių.

Iškilmės prasideda nuo procesijos iš Bakingemo rūmų į Sent Džeimso parką. Čia Karolis III iš pradžių inspektuos karius. Vėliau karalius grįš atgal į rūmus, iš kurių kartu su kitais karališkosios šeimos nariais stebės 70 karo lėktuvų skrydį.

Tai pirmas kartas nuo 1986 metų, kai britų monarchas šiame parade dalyvauja raitas ant žirgo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.