Latviją sukrėtė didžiulė tragedija: po paieškų rasta negyva 7-metė, sulaikyti tėvas ir pamotė

Latvijoje prieš daugiau nei mėnesį be žinios dingusi 7 metų amžiaus mergaitė rasta negyva, praneša delfi.lv.

Latvijos televizijos duomenimis, sulaikytieji yra mergaitės tėvas ir pamotė.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Latvijos televizijos duomenimis, sulaikytieji yra mergaitės tėvas ir pamotė.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2023, 6:12 PM

Dėl įtarimų buvo sulaikyti du asmenys, kurie šiuo metu laikomi laikino sulaikymo įstaigoje. Sprendimas dėl kardomosios priemonės taikymo bus priimtas artimiausiomis dienomis. Tyrimas tęsiamas, pranešė policija.

Latvijos televizijos duomenimis, sulaikytieji yra mergaitės tėvas ir pamotė.

Jau buvo pranešta, kad nuo šių metų gegužės 5 d., kai buvo gauta informacija apie septynmetę Justinę Reinikovą, dingusią be žinios Rogovkos kaime, policija nedelsdama pradėjo plataus masto paieškos operaciją.

Per pusantro mėnesio vietos pareigūnai ne kartą atliko plataus masto masines paieškas, nukreiptas į įvairias teritorijas ir objektus, įskaitant vandens telkinius.

Iš pradžių kaip viena iš mergaitės dingimo versijų buvo svarstoma galimybė, kad mergaitė pati išėjo iš kiemo ir nuėjo nežinoma kryptimi. Tuo pat metu nuo pirmųjų dingimo dienų teisėsaugos pareigūnai dirbo su keliomis versijomis, tarp jų ir ta, kad prieš mergaitę galėjo būti įvykdyta nusikalstama veika.

Masinėse paieškose be policijos pareigūnų taip pat dalyvavo kolegos iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Krašto apsaugos tarnybos, organizacijų „Bezvēsts.lv“ ir „K9-Sos Human Search“, taip pat daug savanorių.

Po pusantro mėnesio darbo, birželio 20 d. naktį, įtarę galimą nusikalstamą veiką prieš mergaitę, Latgalos regiono valstybinės policijos Latgalos kriminalinės policijos biuro pareigūnai sulaikė du asmenis. Mergaitės kūnas su akivaizdžiais sužalojimais buvo rastas užkastas apleisto namo rūsyje viduryje miško už kelių dešimčių kilometrų nuo jos namų.

Valstybinė policija pradėjo baudžiamąją bylą pagal Baudžiamojo kodekso 117 straipsnį dėl nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis. Už tokį nusikaltimą baudžiama laisvės atėmimu iki gyvos galvos arba laisvės atėmimu nuo dešimties iki dvidešimties metų ir lygtine priežiūra iki trejų metų su turto konfiskavimu arba be jo.

Šiuo metu abu asmenys yra laikinai sulaikyti, o sprendimas dėl užstato priemonės taikymo bus priimtas artimiausiomis dienomis. Baudžiamosios bylos tyrimas tęsiamas, paskirtos ekspertizės. Atsižvelgdama į tai, kad tyrimas yra aktyvioje stadijoje, valstybės policija šiuo metu susilaiko nuo išsamesnių komentarų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.