V. Putinas patvirtina Rusijos branduolinių pajėgų plėtrą

Praėjus 16 mėnesių nuo invazijos į Ukrainą pradžios, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas patvirtino savo šalies branduolinių pajėgų stiprinimą. Per renginį su karinių universitetų absolventais jis trečiadienį pareiškė, kad Rusija „artimiausiu metu“ dislokuos naują tarpžemyninę raketą „Sarmat“, galinčią nešti branduolinį užtaisą. Ankstesniais duomenimis, tai buvo planuota padaryti jau iki praėjusių metų rudens.

Vladimiras Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2023, 7:18 PM

Nuo karo Ukrainoje pradžios 2022 m. vasario 24 d. V. Putinas dėl savo branduolinių grasinimų keliskart sulaukė tarptautinės kritikos. Ypač didelį pasipiktinimą sukėlė jo pareiškimas apie taktinio branduolinio ginklo dislokavimą kaimyninėje Baltarusijoje. Rusija pabrėžia pasiliekanti teisę panaudoti atominį ginklą, ypač – gindama savo teritorinį vientisumą. Savo valstybės teritorijai Rusija priskiria ir aneksuotas Ukrainos žemes.

Rusija metų pradžioje pareiškė stabdanti savo dalyvavimą paskutinėje didelėje branduolinio nusiginklavimo sutartyje su JAV „New Start“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.