„Wagner“ vis garsiau grasina Maskvai: parodė judėjimo kryptį

„Wagner“ ketina blokuoti Rostovą prie Dono ir judėti link Maskvos, jei J. Prigožino kariams nebus išduotas Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu, praneša „Laisvės“ radijas (Svoboda). Kitame vaizdo įraše, paskelbtame „Telegram“ kanale, grupuotė perdavė „linkėjimus“ Rusijos sostinei ir rodydama karinę techniką grasino netrukus pasiekti Maskvą.

„Wagner“ ketina blokuoti Rostovą prie Dono ir judėti link Maskvos.<br> Lrytas.lt koliažas.
„Wagner“ ketina blokuoti Rostovą prie Dono ir judėti link Maskvos.<br> Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 24, 2023, 11:47 AM, atnaujinta Jun 24, 2023, 11:48 AM

„Maskva, jūs net neįsivaizduojate, kaip mes arti jūsų. Be reikalo jūs tai pradėjote, visą šitą nesąmonę. Mes jau visai šalia. Už vaikinus, kuriuos jūs pražudėte, jūs atsakysite. Vaikinai, ar jūs pasiruošę į Maskvą?“ – kalbama tamsiu paros metu darytame įraše.

Įraše girdėti, kaip samdiniai atsako pritarimo šūksniais. „Rubliovka, lauk mūsų“, – priduriama paviešintoje medžiagoje.

Kitame „Telegram“ kanale paskelbtame vaizdo įraše – J. Prigožino pokalbis su Rusijos gynybos viceministru Junus-Beku Jevkurovu ir generolu Vladimiru Aleksejevu, kurie dieną prieš tai ragino vagneriečius liautis ir pavadino tai, kas vyksta, bandymu įvykdyti valstybės perversmą.

J. Prigožino spaudos tarnyba taip pat paskelbė jo vaizdo kreipimąsi. Jame J. Prigožinas teigia, kad visus karinius objektus Rostove kontroliuoja privati karinė bendrovė, o „Generalinio štabo viršininkas pabėgo iš čia, kai tik sužinojo, kad mes artėjame“.

Tuo metu Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos žvalgybos vertinimu, „Wagner“ daliniai „juda į šiaurę per Voronežės sritį, beveik neabejotinai siekdami patekti į Maskvą“.

Voronežas yra pusiaukelėje tarp sostinės Maskvos ir Rostovo prie Dono – Rusijos miesto, kurį, kaip teigia „Wagner“ samdinių grupuotė, dabar kontroliuoja. JK gynybos ministerija teigia, kad „Wagner“ „beveik neabejotinai“ užėmė pagrindinius objektus Rostove prie Dono.

JK gynybos ministerijos ataskaitoje šis sukilimas apibūdinamas kaip „svarbiausias pastarojo meto iššūkis Rusijos valstybei“.

Joje aprašoma, kad nesantaika peraugo į „atvirą karinę konfrontaciją“, ir teigiama, kad „Wagner grupės“ pajėgos „mažiausiai dviejose vietose perėjo iš okupuotos Ukrainos teritorijos į Rusiją“.

„Artimiausiomis valandomis Rusijos saugumo pajėgų, ypač Rusijos nacionalinės gvardijos, lojalumas turės lemiamos įtakos krizės baigčiai“, – nurodoma JK gynybos ministerijos pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.