K. Kalinausko pulkas kreipėsi į baltarusius: laukite mūsų signalo S. Cichanouskaja paragino išvaryti Rusijos karius

Ukrainoje kovojantis Konstantino Kalinausko pulkas paskelbė vaizdo įrašą, kuriame kreipėsi į baltarusius ir ragino juos pasiruošti kovai dėl nepriklausomybės.

 Konstantino Kalinausko pulko karys.<br> Stop kadras.
 Konstantino Kalinausko pulko karys.<br> Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-24 17:37, atnaujinta 2023-06-24 22:28

„Greitai artėja palankios sąlygos sunaikinti diktatorišką režimą, – kalbą pradėjo baltarusių kovotojas. – Tai tironijos pabaigos pradžia.“

„Kreipiuosi į visą Baltarusijos kariuomenės personalą – nedalyvaukite Rusijos vidaus konflikte, šis civilinis karas mūsų neliečia“, – tęsė karys.

„Artėja laikas, kai jums teks pasirinkti: laikytis šio kriminalinio režimo arba priesaikos, kuria prisiekiate ištikimybe Baltarusijos žmonėms.

Baltarusijoje mes turime didžiulį rezervą, į kurį įeina ir aktyvi kariuomenė, rezervinė kariuomenė ir paprasti piliečiai, kurie pasiruošę veikti ir išlaisvinti Baltarusiją nuo diktatūros ir okupacijos“, – kalbėjo pulko atstovas.

„Pasiruoškite savigynai. Kiekvienas miestas, kiekvienas rajonas, kiekviena gatvė turi būti pasiruošusi išlaikyti savo teritoriją ir palaikyti tvarką, – kalbėjo karys. – Kariai, rezervistai, baltarusiai – laukite mūsų signalo!“

S. Cichanouskaja paragino Baltarusijos kariuomenę „išvaryti“ Rusijos karius

Viešojoje erdvėje pasirodė Baltarusijos opozicijos lyderės Sviatlanos Cichanouskajos vaizdo įrašas dėl pastarųjų įvykių Rusijoje, kuriuos Rusijos valdžia pavadino pasikėsinimu sukelti maištą, praneša „Laisvės“ radijas (Svoboda).

Kreipdamasi į baltarusius, ji paragino juos nesikišti į įvykius bei nepalaikyti nei Kremliaus, nei PKB „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino, nes, pasak S. Cichanouskajos, nė vienas jų nėra Baltarusijos „draugas“. S. Cichanouskaja taip pat pažymėjo, kad neramumai Rusijoje suteikia Baltarusijai galimybę atsikratyti priklausomumo nuo Maskvos. Ji kreipėsi į Baltarusijos kariuomenę, ragindama ją „išvaryti“ šalyje esančius Rusijos karius. Ji taip pat pasisakė už sienų su Rusija uždarymą. „Jei nepasinaudosime šia galimybe, Rusija mums padarys tą patį, ką padarė Ukrainai“, – sakė ji ir pažymėjo, kad „karas atėjo į Rusiją“ dėl pernai pradėtos Rusijos agresijos prieš Ukrainą.

Viešojoje erdvėje pasirodė ir Kalinausko pulko kreipimasis. Dabartinius įvykius pulko atstovai pavadino „didžiosios tironijos pabaigos pradžia“ ir paragino nedalyvauti įvykiuose Rusijoje, bet ruoštis „signalui“, kuris taptų maišto Baltarusijoje pradžia, teigia Laisvės radijas (Svoboda).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.