J. Prigožinas nutraukė tylą: paskelbė garso pranešimą, paaiškino, kodėl „Wagner“ sustojo iki Maskvos

Po chaoso Rusijoje lyg į vandenį dingęs "Wagner" bosas Jevgenijus Prigožinas nutraukė tylą. Pranešama, jog J.Prigožinas paskelbė 11 minučių trukmės garso įrašą, kuriame paaiškino savo sprendimą apsukti samdinius nuo Maskvos krypties.

J. Prigožinas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
J. Prigožinas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2023, 6:14 PM, atnaujinta Jun 26, 2023, 6:30 PM

„Wagner“ lyderis J.Prigožinas paskelbė 11 minučių trukmės garso pranešimą, kuriame teigia, kad niekas nesutiko pasirašyti sutarties su gynybos ministerija ir kad jo samdinių įmonė buvo priversta nutraukti veiklą liepos 1 d.

Garso įraše taip pat teigiama, kad jo sprendimą pakeisti žygį į Maskvą lėmė du veiksniai.

J.Prigožinas patikino, kad norėjo išvengti kraujo praliejimo Rusijoje bei taip pat teigė, kad eisena buvo protesto demonstracija, o ne siekis nuversti valdžią šalyje.

„Per naktį nužygiavome 780 kilometrų. Iki Maskvos buvo likę apie 200 kilometrų“, – teigė J.Prigožinas garso pranešime, nors nebuvo jokių įrodymų, kad jo vadovaujamos „Wagner“ pajėgos priartėjo prie Rusijos sostinės.

„Nė vienas karys ant žemės nežuvo“, – dėstė „Wagner“ bosas. – Apgailestaujame, kad buvome priversti smogti lėktuvais, tačiau šie lėktuvai numetė bombas ir sudavė raketų smūgius“.

„Wagner“ samdinių žygio Maskvos link tikslas, jo teigimu, buvo užkirsti kelią jo privačios karinės kompanijos „sunaikinimui“.

Taip pat jis patikino, jog siekė patraukti atsakomybėn tuos, kurie savo neprofesionaliais veiksmais padarė daugybę klaidų per Rusijos „specialiąją karinę operaciją“ Ukrainoje.

J.Prigožinas paaiškino, jog žygis buvo sustabdytas, kai jo būrys „atliko teritorijos žvalgybą ir buvo akivaizdu, kad tuo metu bus pralieta daug kraujo. Manėme, kad pakaks pademonstruoti, ką ketiname daryti.

„Tuo metu Aliaksandras Lukašenka ištiesė ranką ir pasiūlė rasti sprendimus dėl tolesnio „Wagner“ darbo teisinėje jurisdikcijoje“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.