V. Putinas kreipėsi į rusus: maišto organizatoriai bus nubausti

Pirmadienio vakarą Vladimiras Putinas kreipėsi į rusus pareikšdamas, kad visi maišto organizatoriai bus nubausti, nes tai, ką jie padarė yra nusikaltimas, kuriuo bandoma susilpninti šalį.

V. Putinas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
V. Putinas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2023, 10:26 PM, atnaujinta Jun 26, 2023, 10:59 PM

Griežtame pareiškime V. Putinas teigė, kad bet koks šantažas pasmerktas nesėkmei ir kad maišto lyderiai norėjo suskaldyti visuomenę.

V. Putinas pareiškime teigė, kad šio maišto, kuriuo buvo siekiama susilpninti šalį, organizatoriai bus patraukti atsakomybėn.

Rusijos prezidentas pareiškė, kad Vakarai ir Ukraina nori, kad rusai „žudytų vieni kitus“, ir perspėjo, kad bet koks bandymas šantažuoti ar sukelti neramumus Rusijoje yra „pasmerktas žlugti“. Jo teigimu, maišto organizatoriai, net ir praradę gėrio ir blogio jausmą, negalėjo to nesuprasti.

„Šis pilietinis solidarumas parodė, kad bet koks šantažas ir bandymai organizuoti vidaus neramumus yra pasmerkti žlugti. Kartoju – buvo parodytas aukščiausias visuomenės, vykdomosios ir įstatymų leidžiamosios valdžios susitelkimas visais lygiais“, – sakė Rusijos prezidentas rusams.

Taip pat jis padėkojo Rusijos visuomenei už palaikymą, patriotizmą ir solidarumą po sukilimo, o A. Lukašenkai – už pagalbą rasti taikų sprendimą.

V. Putinas pridūrė, kad „tvirtą, nedviprasmišką konstitucinės santvarkos palaikymo poziciją užėmė visuomeninės organizacijos, religinės konfesijos, pirmaujančios politinės partijos – iš esmės visa Rusijos visuomenė“.

Baigdamas savo kalbą V. Putinas padėkojo „Wagner“ samdiniams, kurie priėmė teisingą sprendimą sustoti ir grįžti atgal, kad būtų išvengta kraujo praliejimo.

Tačiau jis tiesiogiai kreipėsi į samdinius, kurių vadas J. Prigožinas, kaip manoma, šiuo metu yra ištremtas į Baltarusiją, ir pateikė jiems tris pasirinkimo galimybes.

„Šiandien jūs turite galimybę toliau tarnauti Rusijai sudarydami sutartį su Gynybos ministerija ar kitomis teisėsaugos institucijomis arba grįžti pas savo šeimą ir draugus. Taip pat, kas nori, gali vykti į Baltarusiją. „Pasirinkimas yra jūsų, bet esu tikras, kad tai bus Rusijos karių, kurie suprato savo tragišką klaidą, pasirinkimas“, – sakė V. Putinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.