Karinis šaltinis: dronais atakuota „Wagner“ bazė Libijoje

Anksti penktadienį dronais atakuota oro bazė Libijos rytuose, ją naudojo Rusijos karinė samdinių grupuotė „Wagner“, aukų nėra, naujienų agentūrai AFP sakė vienas kariuomenės pareigūnas.

„Wagner“ samdiniai Malyje.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
„Wagner“ samdiniai Malyje.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2023, 11:43 AM

Anonimiškumo pageidavęs pareigūnas sakė, kad naktį surengtų smūgių į Al Charubos oro bazę, esančią maždaug už 150 kilometrų į pietvakarius nuo Bengazio, kilmė „nežinoma“.

Bazėje, kuriai smogta, yra grupuotės „Wagner“ nariai“, sakė pareigūnas.

Libiją daugiau nei dešimtmetį drasko vis atsinaujinantis konfliktas, prasidėjęs 2011 m. sukilimu, nuvertusiu Muamarą Kadhafi, į kovas įtraukęs daugelį užsienio jėgų. Šiaurės Afrikos šalis tebėra padalinta į formaliai laikinosios vyriausybės Tripolyje valdomus šalies vakarus, rytinėje dalyje veikia karinis vadas Khalifa Haftaras. Jam kartu su samdiniais iš Čado, Sudano, Nigerio ir Sirijos padeda grupės „Wagner“ kovotojai, dalyvavę ir nepavykusiose jo pastangose užimti sostinę.

„Wagner“ samdiniai ir toliau aktyviai veikia naftos turtingoje rytinėje Libijoje bei šalies pietuose, nors dalis jų išvyko kovoti į Malį ir Ukrainą, per invaziją jie palaikė Rusijos kariuomenę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.