Tadžikistano pilietis Kišiniovo oro uoste nušovė du žmones

Paaiškėjo, kad šaulys, penktadienį Kišiniovo oro uoste nužudęs pasienietį ir apsaugos darbuotoją, yra 43 metų amžiaus Tadžikistano pilietis, kuriam buvo neleista įvažiuoti į Moldovą. Tai pranešė Moldovos premjeras Dorinas Receanas.

Kišiniovo oro uostas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Kišiniovo oro uostas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2023, 9:07 PM

„43 metų Tadžikistano pilietis dėl saugumo buvo neįleistas į Moldovą. Lydint vyrą į sterilią zoną atlikti grąžinimo į kilmės šalį procedūros, jis ginklu, atimtu iš pasienio policijos pareigūno, nušovė pasienietį ir oro uosto saugumo tarnybos darbuotoją. Be to, jis sužeidė keleivį, kuriam dabar teikiama medicinos pagalba“, – cituoja Vyriausybės vadovą portalas „NewsMaker“.

Specialiojo dalinio „Fulger“ kariškiams pavyko sulaikyti šaulį. Tadžikas buvo sužeistas. Pareigūnai užtikrina saugumą ir viešąją tvarką Kišiniovo oro uoste.

Moldovos prezidentė Maia Sandu pareiškė užuojautą aukų artimiesiems. Ji pranešė, kad valstybinės įstaigos yra aukštesnio lygio parengties, policija ir teisėsaugos institucijos mobilizuotos visoje šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.