Mianmaro chunta: sukilėliai užpuolė kinų automobilių vilkstinę

Mianmaro chunta šeštadienį apkaltino ginkluotą etninę grupę užpuolus automobilių vilkstinę, kurioje buvo Kinijos kariškių, vykusių į susitikimą pasienio saugumo klausimais, sukilėliai tai neigia.

Kariai Mianmare.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kariai Mianmare.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2023, 3:16 PM

Mianmare tvyro chaosas nuo 2021 metų, kai kariškiai surengė perversmą ir nušalino nuo pareigų demokratiškai išrinktą civilinę lyderę Aung San Suu Kyi. Chuntos ir jos oponentų kovos nuniokojo didelę šalies teritorijos dalį.

Antradienį transporto priemonių vilkstinė, ​​kurioje buvo Kinijos kariškių ir jų vietinių kolegų, buvo apšaudyta šiaurinėje Kačinų valstijoje pakeliui į Mjičiną.

Pasak chuntos atstovų, į antrąjį vilkstinės automobilį buvo paleisti penki šūviai. Mianmaro saugumo pajėgos ėmėsi atsakomųjų veiksmų.

„Mes galime patvirtinti, kad (Kačinų nepriklausomybės armijos) nariai užpuolė vilkstinę“, – pareiškė chuntos atstovas Zaw Min Tunas.

Chunta pranešė, kad per šį incidentą niekas nenukentėjo, tačiau Kačinų nepriklausomybės armija (KNA) neigia šią informaciją.

„KNA neatakavo jokios kolonos“, – naujienų agentūrai AFP sakė KNA pulkininkas Naw Bu. Jis pridūrė, kad nuo pirmadienio tame rajone, kur buvo užpulta vilkstinė, vyksta įnirtingi mūšiai.

Buvo paprašyta ir Kinijos užsienio reikalų ministerijos komentarų. Praėjusių metų spalį Mianmaro kariškiams surengus aviacijos antskrydžius per KNA koncertą, žuvo dešimtys žmonių.

Pasak vietos stebėjimo grupės, po perversmo per kariuomenės susidorojimus su oponentais Mianmare žuvo daugiau kaip 3 700 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.