Vienos didžiausių avarijų Kenijoje aukų skaičius išaugo iki 49

Žmonių, žuvusių per didelę eismo nelaimę Kenijos vakaruose, skaičius išaugo iki 49. Tai šeštadienį pranešė vyriausybės ministras, gelbėtojams šalinant nuolaužas, kuriose, kaip baiminamasi, gali būti rasta dar daugiau aukų.

Avarija Kenijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Avarija Kenijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2023, 12:05 PM

Per vieną iš daugiausiai žmonių gyvybių pareikalavusių avarijų Kenijoje penktadienio vakarą judrioje sankryžoje sunkvežimis pasidarė nevaldomas ir rėžėsi į kelias kitas transporto priemones bei žmones, sakė policijos atstovai.

„Deja, per avariją čia, Londianyje, praradome 49 žmones“, – pareiškė žurnalistams į tragedijos vietą atvykęs transporto ministras Kipchumba Murkomenas.

Avarija įvyko greitkelyje tarp ežero pakrantėje esančio Nakuru miesto ir Keričo – vietovės, garsėjančios savo arbatos plantacijomis.

„Atnaujinome paieškas, norime ištraukti du kūnus, įstrigusius nuolaužose. Nežinome, ar jų yra daugiau“, – sakė Rifto Slėnio regiono komisaras Abdis Hassanas.

Anot jo, dar daugiau kaip 30 žmonių buvo sužeisti, kai sunkvežimis rėžėsi į automobilius, mikroautobusus, motociklus ir turgaus prekystalius judrioje Londianio sankryžoje.

Pareigūnai penktadienį pranešė, kad žuvo 48 žmonės.

Vilkiko vairuotojo likimas iš karto nebuvo žinomas.

Kenijos lyderiai, tarp jų – prezidentas Williamas Ruto, pareiškė užuojautą tragedijos aukų artimiesiems.

Kenijos nacionalinės transporto ir saugos tarnybos duomenimis, pernai šalyje į eismo įvykius pakliuvo mažiausiai 21 760 žmonių, iš kurių 4 690 žuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.