Atrakcionų parke išvydo kraują stingdantį vaizdą: 100 metrų aukštyje – mirtinas pavojus

JAV Šiaurės Karolinos Šarlotės miesto „Carowinds“ atrakcionų parke užfiksuotas didžiulis įtrūkimas amerikietiškųjų kalnelių atraminiame stulpe. Nepaisant didžiulį pavojų pramogaujančių žmonių gyvybėms keliančio plyšio, atrakcionas dar veikė visu pajėgumu. 

Atrakcionų parkas Šarlotėje.<br>Stop kadras.
Atrakcionų parkas Šarlotėje.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2023, 6:33 PM, atnaujinta Jul 3, 2023, 6:45 PM

Įtrūkimą atrakcione „Fury 325“ užfiksavęs Jeremy Wagneris sakė, kad amerikietiški kalneliai vis dar veikė, kai jis su šeima išvyko iš parko. Tai vienas aukščiausių ir ilgiausių atrakcionų Šiaurės Amerikoje, kurio didžiausias aukštis siekia daugiau nei 99 m, o greitis – 152 kilometrų per valandą. 

„Mano dukra ir dukterėčia juo važiavo šešis kartus“, – sakė J. Wagner CNN.

Pranešimai rodo, kad kiti lankytojai apie tai rašė socialiniuose tinkluose dar savaitę prieš uždarant atrakcioną. Tuo metu laikraštis „The Charlotte Observer“ teigė, kad apie įtrūkimą pareigūnams buvo pranešę du parko lankytojai.

Sukrėsti žmonės socialiniuose tinkluose išreiškė susirūpinimą dėl judančios konstrukcijos ir įtrūkimo. Vienas komentatorius negailėjo pagyrų J. Wagner už tai, kad jis, užfiksavo problemą ir tokiu būdu išgelbėjo keletą gyvybių.

Nuotykių parko „Carowinds“ atstovas spaudai sakė, kad 30 mln. dolerių vertės atrakcionas bus uždarytas, kol bus baigti saugos patikrinimai, tačiau likusi parko dalis lieka atidaryta.

„Carowinds“ pridūrė, kad „Fury 325“ yra kasdien tikrinamas, tačiau nekomentavo, ar apie įtrūkimą buvo žinoma ir pranešta likus kelioms dienoms iki galutinio atrakciono uždarymo.

„Saugumas yra mūsų svarbiausias prioritetas, todėl vertiname mūsų brangių lankytojų kantrybę ir supratimą šio proceso metu. Pagal mūsų išsamius saugos protokolus visi atrakcionai, įskaitant „Fury 325“, kasdien tikrinami, kad būtų užtikrintas tinkamas jų veikimas ir struktūrinis vientisumas“, – rašoma įmonės pranešime. 

Praėjusiais metais atrakcionuose JAV, įskaitant vandens kalnelius ir pripučiamus atrakcionus, susižalojo beveik 40 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?