Kas iš tikrųjų įvyko kelte „Stena Spirit“: žurnalistai atskleidė daugiau tragedijos detalių

Kas iš tikrųjų įvyko kelte „Stena Spirit“, plaukusiame iš Gdynės į Karlskruną? Kokiomis aplinkybėmis mirė 7 metų berniukas ir jo 36 metų mama? Kaip rašo pirmadienį Lenkijos portalas „i.pl“, nauja informacija leidžia manyti, jog tai tikriausiai buvo ne nelaimingas atsitikimas, o savižudybė ir nužudymas. Pasak jo, žurnalistams pavyko susipažinti su laivo stebėjimo kamerų įrašu, kuriame matyti, kaip jie abu elgėsi prieš pat tragediją.

Ketvirtadienio popietę iš kelto „Stena Spirit“, plaukusio iš Gdynės į Karlskruną Švedijoje, iškrito berniukas, o paskui vandenyje atsidūrė ir jo mama.<br>dpa/Scanpix nuotr.
Ketvirtadienio popietę iš kelto „Stena Spirit“, plaukusio iš Gdynės į Karlskruną Švedijoje, iškrito berniukas, o paskui vandenyje atsidūrė ir jo mama.<br>dpa/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-03 11:44, atnaujinta 2023-07-03 12:24

Ketvirtadienio popietę iš kelto „Stena Spirit“, plaukusio iš Gdynės į Karlskruną Švedijoje, iškrito berniukas, o paskui vandenyje atsidūrė ir jo mama. Tučtuojau buvo pradėta gelbėjimo operacija. Maždaug po valandos moteris ir vaikas buvo rasti ir nugabenti į Karlskrunos ligoninę, kur jie, deja, mirė. Iš pradžių atrodė, kad laive įvyko nelaimingas atsitikimas. Tačiau tyrėjai teigia, kad tai buvo nužudymas ir savižudybė.

Lenkijos dienraštis „Fakt“ nustatė, kad tragiškai žuvusios moters vardas – Paulina, ji buvo kilusi iš Grudziondzo miesto. Berniukas buvo vardu Lechas. Vaiko tėvas gyvena užsienyje.

Pasak leidinio „Super Express“, berniukas buvo neįgalus. Laikraštis taip pat išsiaiškino, kad ir vežimėlį, ir šeimos telefoną paėmė tyrėjai.

Švedijos prokuratūra paskelbė pradėjusi tyrimą dėl dviejų Lenkijos piliečių žūties. Nusikaltimas kvalifikuojamas kaip nužudymas. Tai leidiniui „Fakt“ papasakojo vietos policijos atstovas Thomas Johanssonas.

„Tam tikros aplinkybės leido mums priimti tokį sprendimą“, – paaiškino jis. Tačiau pareigūnas pareiškė, kad įtariamojo nėra ir niekam neketinama pateikti kaltinimų.

Paklaustas, ar įtariamojo nėra todėl, kad jis negyvas, Th. Johanssonas pareiškė: „Negaliu atsakyti“.

Pasak Gdansko apygardos prokuratūros atstovės, „tiriama vaiko nužudymo ir motinos savižudybės byla“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.