Netikėtai atsistatydino Rumunijos žvalgybos vadovas

Pirmadienį netikėtai atsistatydino Rumunijos vidaus žvalgybos tarnybos vadovas Eduardas Hellvigas. Politikos apžvalgininkai mano, kad tai gali būti susiję su kitais metais vyksiančiais prezidento ir parlamento rinkimais.

 Rumunijos vėliava.<br> AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
 Rumunijos vėliava.<br> AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2023, 4:51 PM

SRI direktorius E. Hellvigas apie tai paskelbė prieš televizijos kameras ir sakė, jog tai yra „sveikos demokratijos gestas“. Jis pabrėžė, kad per daugiau nei aštuonerius darbo metus gavo „nemenką kiekį slaptos informacijos“.

Prieš 2015 m. užimdamas aukščiausias kadencijų neribojamas pareigas SRI, E. Hellvigas buvo žinomas Rumunijos liberalų partijos, įeinančios į valdančiąją koaliciją, narys. Jis taip pat buvo Rumunijos parlamento, Europos Parlamento ir ministrų kabineto narys. E. Hellvigas pasisakė už SRI direktoriaus kadencijų ribojimą. SRI vadovą skiria parlamentas prezidento teikimu.

48 metų E. Hellvigas pirmadienį sakė apie savo atsistatydinimą kalbėjęs su prezidentu Klausu Iohannisu, baigsiančiu antrąją ir paskutinę prezidento kadenciją kitais metais ir nebegalėsiančiu vėl kandidatuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.