Jungtinėje Karalystėje tiriama mįslė: jauna lietuvė mirė praėjus 14 valandų po sūnaus netekimo

Jugntinėje Karalystėje atliekamas tyrimas dėl lietuvės mirties priežasties. Moteriai sustojo širdis praėjus vos 14 valandų po to, kai jos penkių mėnesių sūnus staiga mirė miegodamas kartu su ja, praneša „Mirror“.

Jugntinėje Karalystėje tiriama lietuvės mirtis: jauna mama mirė praėjus 14 valandų po sūnaus mirties.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Jugntinėje Karalystėje tiriama lietuvės mirtis: jauna mama mirė praėjus 14 valandų po sūnaus mirties.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2023, 12:05 PM, atnaujinta Jul 5, 2023, 5:17 PM

Praėjusių metų rugpjūčio 9 d. ankstyvą rytą į Kevino Deguito namus Niukasle prie Laimo, Stafordšyro grafystėje, buvo iškviestos greitosios pagalbos tarnybos.

Jos gavo pranešimų, kad kūdikis nekvėpuoja ir yra sustingęs. Ekspertų nuomone, kūdikis galėjo uždusti dėl to, kad miegojo kartu su mama.

Greitosios pagalbos medikai kovojo dėl berniuko gyvybės ir nuvežė jį į „Royal Stoke University Hospital“ ligoninę, tačiau vėliau buvo konstatuota jo mirtis.

Jo 32 metų mama Viktorija Mardosienė vėliau nuvyko į „Harplands“  ligoninės psichikos sveikatos skyrių ir ten dirbantiems darbuotojams pasakojo, kad gedi savo kūdikio.

Ten būnant Lietuvos pilietei sustojo širdis, o vėliau ji mirė toje pačioje ligoninėje kaip ir jos sūnus.

Šiaurės Stafordšyro koroneris Duncanas Richie pradėjo tyrimą dėl jos mirties, tačiau procesas buvo iš karto atidėtas siekiant surinkti papildomos informacijos.

Per berniuko mirties bylos nagrinėjimą buvo išklausytas į įvykio vietą tuomet atvykusio policininko Tylerio Lowe'o pareiškimas, kuriame jis teigė:

„Kevinas mirė. Svetainė buvo labai netvarkinga, ant grindų mėtėsi dėžės ir žaislai. Iš medikų išgirdome, kad jis negavo oro, todėl jam į burną ir gerklę buvo įkištas vamzdelis. Kreipėmės į Viktoriją, ji atsakė: „Nekalbu angliškai“. Laikėmės tam tikro atstumo. Ji skambino kūdikio tėvui ir klausė: „Ar mano kūdikis mirė?“. Ji pradėjo verkti.“

Vietoje dirbęs konsteblis Craigas Flowersas iš Stafordšyro policijos vaikų apsaugos skyriaus apibūdino sąlygas namuose:

„Būtų teisinga sakyti, kad namas buvo rastas gana netvarkingas. Kitą dieną po įvykio nuvykau tuo adresu ir galiu patvirtinti, kad ji miegojo dvigulėje lovoje. Miegamajame buvo tuščių alkoholio skardinių.

Įvykio vietoje Viktorija buvo patikrinta alkotesteriu ir nustatyta, kad alkoholio kiekis jos organizme siekė 40 mcg/ml. Leistina vairavimo išgėrus riba yra 35 mcg/ml.

Galima teigti, kad ji buvo suprantamai susijaudinusi. Ji rėkė, šaukė ir svyravo pirmyn ir atgal, šaukdama „užmuškite mane“.

Rūpesčių dėl buitinių problemų šiuose namuose buvo kilę ir praeityje. Pagalbos tarnybos jau anksčiau buvo susidūrusios sušia pora.“

Vaikų patologas daktaras Rogeris Malcomsonas patvirtino, kad buvo atliktas išsamus berniuko pomirtinis tyrimas:

„Didelių vidinių ar išorinių sužalojimų nenustatyta. Jo kūno svoris buvo vidutinis, o galvos apimtis palyginti nedidelė, o jo kūno ilgis pagal amžių buvo didelis. Jokio nenormalaus augimo modelio nebuvo, jis buvo tinkamai maitinamas.

Jo vidaus organai buvo normaliai išsidėstę ir nebuvo jokių medžiagų apykaitos sutrikimų. Reikšmingų radinių nebuvo, buvo lengvo laipsnio užkimimas ir keletas nedidelių kraujosruvų, bet mes jas matome labai dažnai ir jų priežastį įvardyti labai sunku.

Mums liko kūdikis, kuris mirė miegodamas kartu su vienu iš tėvų“, – teigiama R.Malcomsono išvadose.

Visgi atlikus išsamų skrodimą, konkrečios medicininės mirties priežasties nenustatyta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.