Kijevo teisme nugriaudėjo sprogimas, susisprogdino teisiamas vyras

Teisme Ukrainos sostinėje Kyjive trečiadienį nugriaudėjo sprogimas. Detonavo nežinomas objektas, trečiadienį „Telegram“ tinkle rašė vidaus reikalų ministras Ihoris Klymenka. Sprogimą esą sukėlė į teismo posėdį atlydėtas vyras.

Sprogimas teisme Kijeve.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Sprogimas teisme Kijeve.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Sprogimas teisme Kijeve.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Sprogimas teisme Kijeve.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 5, 2023, 8:17 PM, atnaujinta Jul 5, 2023, 10:01 PM

Pasak visuomeninio transliuotojo, būta kelių sprogimų ir šūvių iš automatinio ginklo.

Kaip skelbia UNIAN, remdamasi Ukrainos Vidaus reikalų ministerijos vadovu Ihoriu Klimenka, Kijevo Ševčenkos ​​rajono teisme į teismo posėdį atvežtas kaltinamasis susisprogdino, vyras mirė.

Anot žiniasklaidos, spėjamai sprogimą sukėlęs asmuo įtariamas 2015 m. rugpjūčio 31 d. prie Ukrainos parlamento susprogdinęs rankinę granatą. Tada per smurtinius protestus prieš konstitucijos pataisą žuvo keturi nacionalinės gvardijos kariai. Konstitucijos pataisa numatė autonomiją Maskvos remiamiems teroristams Donbase Rytų Ukrainoje.

Sužeisti du kariai

Vidaus reikalų ministerijos vadovas taip pat pažymėjo, kad šturmuojant patalpas buvo sužeisti du KORD kariai.

„Jų gyvybes išgelbėjo skydai, su kuriais judėjo specialiosios pajėgos“, – nurodė Vidaus reikalų ministerijos vadovas. Jis pranešė, kad visi žmonės buvo buvo greitai evakuoti iš teismo ir aplink jį esančių vietų.

Metė sprogstamus užtaisus

Įtariamasis sprogdintojas, atvežtas į teismo salę – Ihoris Humeniukas. Ukrainos vidaus reikalų ministras Ihoris Klymenka nurodė, kad trečiadienį jis buvo atvežtas į kitą teismo posėdį, kuriam po dviejų valandų pasibaigus, jis užsidarė tualete.

„(..) po to – atidarė duris ir metė į sargybinį kažkokį dar nenustatytą sprogstamąjį įtaisą. Iš pradžių buvo du tokie sprogimai. Tada jis bandė be leidimo išeiti iš teismo salės“, – sakė I. Klymenka.

Vidaus reikalų ministras pridūrė, kad pareigūnai I.Humeniuką sustoti šaudydami į orą, tačiau kaltinamasis užsibarikadavo atskiroje patalpoje. Tuo pat metu KORD darbuotojai bandė jį išvesti iš šio kambario. Teisėsaugininkai bandė su vyru derėtis, tačiau jis atsisakė bendrauti.

„Atrakinus šio kambario duris į policijos pareigūnus buvo mestas dar vienas sprogstamasis daiktas. Jų gyvybes išgelbėjo priešais stovėję skydai“, – sakė I.Klymenka.

Du KORD darbuotojai buvo sužeisti į apatinę kūno dalį. Jie buvo paguldyti į ligoninę, tačiau pavojus jų gyvybei negresia.

„Pats Ihoris Humeniukas žuvo sprogimo metu“, – pridūrė I.Klymenka.

Šiuo metu nusikaltimo vietoje dirba spec. tarnybos, kad įsitikintų, jog teismo rūmuose nėra kitų sprogstamųjų objektų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.