Žiniasklaida: įtūžęs V. Putinas atleido Rusijos kariuomenės vadą Ukrainoje V. Gerasimovą

Britų dienraštis „Daily Mail“ skelbia, kad įtūžęs Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ėmėsi veiksmų ir atleido Valerijų Gerasimovą iš Rusijos kariuomenės Ukrainoje vado pareigų.

 Britų dienraštis skelbia, kad V.Gerasimovas (dešinėje) užsitraukė V.Putino nemalonę.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Britų dienraštis skelbia, kad V.Gerasimovas (dešinėje) užsitraukė V.Putino nemalonę.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 9, 2023, 6:44 PM, atnaujinta Jul 9, 2023, 7:02 PM

Kaip rašo „Daily Mail“, Rusijos generalinio štabo viršininko V. Gerasimovo vietą užėmė Oro pajėgų vadas Michailas Teplinskis.

Anot leidinio, 67-erių V. Gerasimovas išliks Rusijos Generalinio štabo viršininku, tačiau visa atsakomybė už karo Ukrainoje baigtį dabar tenka M. Teplinskiui.

54-erių M. Teplinskis laikomas vienu pajėgiausių Rusijos kariuomenės vadų. Jau anksčiau buvo skelbta, kad nors oficialiai Rusijos karui Ukrainoje vadovauja V. Gerasimovas, tikruoju vadu jau kurį laiką buvo laikomas M. Teplinskis.

Šiuo metu Rusijos žiniasklaidoje nėra oficialios informacijos apie V. Gerasimovo atleidimą, tačiau, kaip rašoma medžiagoje, personalo pasikeitimai įvyko iškart po „Azovstal“ kovotojų grįžimo į Ukrainą.

Šeštadienį Ukraina sugrąžino į tėvynę penkis plieno gamyklos „Azovstal“ gynėjus, kurie buvo likę Turkijoje po to, kai buvo paleisti iš Rusijos nelaisvės, o tai gerokai supykdė Rusiją.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas, paaiškėjus apie Ukrainos kovotojų išlaisvinimą, pareiškė, kad „Azovstal“ vadų grąžinimas į Ukrainą yra Turkijos susitarimų su Rusija pažeidimas.

Britų dienraštis taip pat skelbia, kad V. Putinas šiuo žingsniu tęsia aukščiausio lygio valymą po „Wagner“ maišto birželio pabaigoje.

V. Gerasimovas Rusijos kariuomenei Ukrainoje pradėjo vadovauti šių metų sausį, kai pakeitė Sergejų Surovikiną, kuris vėliau tapo V. Gerasimovo pavaduotoju.

S. Surovikinui, negailestingumu garsėjančiam kariuomenės veteranui, buvo pavesta pakeisti padėtį Ukrainoje praėjusių metų spalio mėnesį, kai Rusijos kariuomenė patyrė daugybę pralaimėjimų mūšio lauke.

Tačiau nei S. Surovikinui, nei galiausiai V. Gerasimovui nepavyko užsitarnauti V. Putino pasitikėjimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.