Ispanijos pakrančių apsauga iš laivo netoli Kanarų salų išgelbėjo 86 migrantus

Ispanijos pakrančių apsaugos tarnyba pirmadienį pranešė išgelbėjusi 86 migrantus iš Afrikos, buvusius laive prie Kanarų salų, juos anksčiau tą dieną pastebėjo gelbėjimo lėktuvas.

Migrantai.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Migrantai.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2023, 7:32 PM

Tarp išgelbėtųjų buvo 80 vyrų ir šešios moterys, jie bus nuvežti į uostą Gran Kanarijoje, pranešė pakrančių apsaugos tarnyba.

Iš pradžių jūrų paieškos ir gelbėjimo agentūros „Salvamento Maritimo“ gelbėtojai manė, kad „laive galėjo būti apie 200 žmonių“, bet vėliau pranešė, kad lėktuvo įgulos vertinimas buvo neteisingas, nes iš oro sunku nustatyti žmonių skaičių.

Anksčiau pirmadienį Ispanijos pakrančių apsaugos tarnyba pranešė, kad vienas iš jos gelbėjimo lėktuvų, ieškojęs dingusio migrantų laivo, prie Kanarų salų pastebėjo galbūt tą laivą, kurio ieškojo, „išplaukusį iš Senegalo su maždaug 200 žmonių“.

„Laive yra daug nepilnamečių“, – sakė Ispanijos nevyriausybinės organizacijos „Caminando Fronteras“, padedančios nelaimės ištiktiems laivams, vadovė Helena Maleno. Ji pridūrė, kad NVO buvo įspėta apie dar du prieš dvi savaites iš Senegalo išplaukusius bei irgi jūroje dingusius migrantų laivus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.