Pietų Graikijoje išgelbėta dešimtys migrantų

Graikijos pakrantės apsaugos tarnyba sekmadienį išgelbėjo apie 120 migrantų, atsidūrusių uolėtame pakrantės ruože Peloponeso pusiasalio pietuose.

Pietų Graikijoje išgelbėta dešimtys migrantų.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Pietų Graikijoje išgelbėta dešimtys migrantų.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2023, 11:40 AM

Pareigūnų teigimu, bangos nunešė migrantų valtį prie Malėjos kyšulio uolų, kur ji užplaukė ant seklumos. Valstybinis radijas, remdamasis pakrantės apsaugos tarnyba, pirmadienį pranešė, kad visi valtyje buvę žmonės yra sveiki ir buvo laikinai apgyvendinti mokykloje, esančioje nedideliame Vatikos uoste.

Gautomis žiniomis, valtis kelionę pradėjo Turkijos Egėjo jūros pakrantėje ir buvo pakeliui į Italiją. Valtyje buvusių migrantų kilmė iš pradžių nebuvo aiški.

Kontrabandininkų gaujos nuolat bando atgabenti migrantus iš Turkijos, Šiaurės Afrikos šalių ir Viduriniųjų Rytų į Europos Sąjungos (ES) šalis Graikiją, Kiprą ar Italiją. Pasenę laivai dažnai būna techniškai netvarkingi, o tai lemia pasikartojančias nelaimes. Birželio 14 d. žuvo šimtai žmonių, kai už maždaug 90 km į vakarus nuo Graikijos nuskendo perpildytas žvejybinis laivas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.