Žiauriai 9-metę mergaitę iš Lietuvos Anglijoje subadęs D. Skebas sulaukė teismo verdikto

Praėjusią vasarą lietuvis Anglijoje peiliu subadė devynmetę mergaitė, kuri žaidė gatvėje. Teisme prisiekusiųjų komisija pateikė tyrimo išvadas.

9-erių metų lietuvės nužudymu kaltinamas 23-ejų Deividas Skebas pripažintas nepakaltinamu.<br>SWNS/Scanpix nuotr.
9-erių metų lietuvės nužudymu kaltinamas 23-ejų Deividas Skebas pripažintas nepakaltinamu.<br>SWNS/Scanpix nuotr.
Devynmetės mergaitės žudikas D.Skebas Anglijos kalėjime buvo žiauriai subadytas.<br>SWNS/Scanpix nuotr.
Devynmetės mergaitės žudikas D.Skebas Anglijos kalėjime buvo žiauriai subadytas.<br>SWNS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 12, 2023, 12:53 PM, atnaujinta Jul 12, 2023, 7:38 PM

Lilija Valutytė mirė nuo vienos durtinės žaizdos į krūtinę liepos 28 d. Linkolnšyro grafystėje esančiame Bostono mieste, pranešė Linkolno karūnos teismas. Antradienio popietę šešių vyrų ir šešių moterų prisiekusiųjų komisija užtruko 30 minučių, kol priėmė vienbalsį sprendimą, rašo BBC. 

23-ejų Deividas Skebas buvo pripažintas netinkamu teismui dėl savo psichinės sveikatos. Išnagrinėję kaltinamojo aplinkybes, prisiekusieji nusprendė, kad jis nužudė mergaitę.

Teisėjai pareiškus, kad nuo D.Skebo būtina apsaugoti visuomenę, jam buvo skirtas neterminuotas gydymas ligoninėje. Vyras dabar gydomas Ramptono ligoninėje, griežto saugumo įstaigoje Notingamšyre. Teisėja pridūrė, kad jei D.Skebo psichinė sveikata pagerėtų, jis galėtų būti teisiamas už žmogžudystę.

Užpuolimo metu Lilija žaidė su savo jaunesniaja seserimi gatvėje prie parduotuvės, kurioje dirbo jos mama. Anot prokuroro Christopherio Donnellano, vyras įsmeigė peilį mergaitei tiesiai į širdį.

Prisiekusiųjų komisijai buvo parodyta vaizdo kamerų medžiaga, kurioje užfiksuota, kaip vyras pribėga prie aukos, subado ją peiliu ir pabėga. Nepaisant paramedikų ir ne tarnybos pareigūno pastangų, Lilią ištiko mirtis, nurodė teismas.

Iškart po incidento, policija pradėjo žudiko paiešką ir po dviejų dienų sulaikė įtariamąjį D.Skebą. Mergaitės mirtis sukrėtė Linkolną, kuriame gyvena daug lietuvių. Šeima ketina mieste pastatyti paminklą ir taip pagerbti jos atminimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.