Norvegijos tyrėjai nustatė: pavasarį rasti vyro palaikai – lietuvio

Norvegijos policija pranešė, jog balandžio 9 d. Griodalande rasti palaikai yra dar 2022 m. vasarį dingusio, Bryno mieste gyvenusio lietuvio.

 Norvegijos policija.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Norvegijos policija.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 17, 2023, 6:30 PM

Balandžio 9 dieną Griodalande rasti žmogaus palaikus. Juos Šiaurės jūros pakrantėje surado žygeivis, rašo Norvegijos dienraštis NRK.

Kaulai buvo išsiųsti skrodimui ir perduoti DNR tyrimui Oslo universitetinėje ligoninėje. Iš vieno šlaunikaulio buvo išgautas DNR profilis, tačiau, atlikus paiešką nacionaliniame registre, tyrėjai jokių rezultatų nerado.

Todėl netrukus Interpolui buvo išsiųstas prašymas atlikti paiešką užsienio registruose.

„Atlikus paiešką buvo rastas atitikmuo. Vyras jau atpažintas“, – pranešime spaudai teigia tyrimo vadovas Mortenas Slettebo.

Kaip teigiama pranešime spaudai, vyras yra kilęs iš Lietuvos, bet gyveno Bryne. Apie jo dingimą pranešta 2022 m. vasario 28 d. Paskutinį kartą jis buvo pastebėtas vairuojantis savo automobilį „Volkswagen Sharan“.

Neatmeta, kad įvyko kažkas nusikalstamo

Gavusi pranešimą apie dingusį asmenį, policija ėmėsi visų būtinų veiksmų, tačiau tai nepadėjo rasti vyro. Policija taip pat paskelbė vyro paiešką per žiniasklaidą.

„Nebuvo ir nėra įtarimų, kad jam nutiko kas nors nusikalstamo“, – pranešime spaudai teigė M. Slettebo.

Tačiau tyrimo vadovas dienraščiui NRK nurodė, kad norvegų policija turi keletą hipotezių apie tai, kas nutiko vyrui. Ir jis nenori atmesti, kad galėjo nutikti kažkas nusikalstamo.

„Viskas gali pasikeisti. Mes nežinome, kokia mirties priežastis. Paliekame atviras visas galimybes, ar tai buvo nelaimingas atsitikimas, ar įvyko kažkas nusikalstamo“, – kalbėjo jis NRK.

Policija teigia, kad dabar atliks atnaujintas apklausas tų žmonių, kuriuos apklausė, kai dingo lietuvis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.