Bulgarijoje sulaikytas vyras, kuris grasino nužudysiąs gynybos ministrą dėl paramos Ukrainai

Antradienį Sofijoje buvo sulaikytas 39 metų vyras, kuriam pateikti kaltinimai grasinus nužudyti Bulgarijos gynybos ministrą Todorą Tagarevą dėl jo požiūrio į karą Ukrainoje. Tai trečiadienį pranešė portalas „eurointegration“, remdamasis leidiniu „Euractiv“.

Bulgarijos gynybos ministrs Todoras Tagarevas (dešinėje).<br> AP/Scanpix nuotr.
Bulgarijos gynybos ministrs Todoras Tagarevas (dešinėje).<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2023, 10:03 AM

T. Tagarevas yra naujosios Bulgarijos vyriausybės narys, politikas laikosi proeuropietiškų pažiūrų ir ryžtingai pasisako už karinę paramą Ukrainai. Iki pastarojo meto Bulgarijai vadovavo laikinoji vyriausybė, paskirta prezidento Rumeno Radevo, kuris ne kartą kritikavo ginklų tiekimą Ukrainai ir reiškė viltį, kad šalies ministrų kabinetas nebesiųs Kyjivui ginkluotės.

Sofijos apygardos prokuratūra pranešė, kad liepos 4 d. įtariamasis grasino nužudyti ministrą, išsiųsdamas jam pranešimą socialiniame tinkle.

Teigiama, jog vyras grasino T. Tagarevui todėl, kad jam nepatiko ministro pozicija dėl karo Ukrainoje. Įtariamasis prokuratūros sprendimu sulaikytas 72 valandoms.

Prieš dešimt dienų prorusiški demonstrantai Sofijoje surengė protesto akciją, reikalaudami, kad Bulgarija neteiktų karinės pagalbos Ukrainai. Iš pradžių buvo planuota, kad jų „Eitynės už taiką“ pasieks T. Tagarevo rezidenciją, tačiau organizatoriai pakeitė maršrutą.

Liepos 16 d. interviu televizijai T. Tagarevas sakė, kad Kremliaus politika ir propaganda Bulgarijoje sulaukia paramos. „Jas remia didelės visuomenės grupės, partijos ir tam tikru mastu prezidento institucija“, – pareiškė jis.

Portalas primena, kad birželio pabaigoje Bulgarija patvirtino naują karinės pagalbos Ukrainai paketą.

Be to, Bulgarijos valdančioji partija nusprendė perduoti Ukrainai apie 100 šarvuočių. Bulgarija neseniai prisijungė prie ES projekto aprūpinti Ukrainą artilerijos sviediniais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.