Tragedija Floridoje: golfomobilį vairavęs trimetis partrenkė ir nužudė septynmetį

Pirmadienio popietę Floridos valstijoje, Fort Majerso mieste, 3-metis, vairuodamas golfomobilį, partrenkė ir užmušė 7-metį, teigiama Floridos kelių patrulių tarnybos pranešime spaudai.

Golfomobilis JAV.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Golfomobilis JAV.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2023, 9:25 AM

Trejų metų vaikas artėjo prie dešiniojo posūkio netoli privačioje teritorijoje esančio namo, kai transporto priemonės priekis trenkėsi į kieme stovėjusį septynmetį, sakoma pranešime.

Vyresnysis vaikas buvo nuvežtas į ligoninę ir ten buvo konstatuota jo mirtis, sakoma pranešime. Trimetis sužalojimų nepatyrė.

Susirūpinimas dėl nepilnamečių, vairuojančių golfomobilius Floridoje, neseniai paskatino priimti naują valstijos įstatymą, informavo CNN filialas WJFX.

Jaunesni nei 18 metų asmenys, norėdami vairuoti golfomobilį, netrukus turės turėti leidimą arba vairuotojo pažymėjimą. Įstatymą pasirašė gubernatorius Ronas DeSantisas ir jis įsigalios spalio 1 d.

Jame nenurodomas amžius, nuo kurio nepilnamečiai gali pradėti vairuoti golfomobilius, tačiau teigiama, kad visi nepilnamečiai privalo turėti leidimą arba vairuotojo pažymėjimą, kad galėtų teisėtai vairuoti golfomobilį Floridoje. Norėdami gauti leidimą, vairuotojai Floridoje turi būti ne jaunesni kaip 15 metų ir turėti tėvų sutikimą, pranešė WJFX.

Amerikos pediatrų akademijos duomenimis, visoje šalyje kasmet daugiau kaip 6 500 vaikų susižaloja dėl golfomobilių. Kiek daugiau nei pusė sužeistųjų yra jaunesni nei 12 metų vaikai.

Parengta pagal CNN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.