V. Putino pasisakymas apie žuvusius Rusijos kareivius sulaukė pašaipų: pasiūlė jiems „perduoti linkėjimų“

Pirmadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas Kremliuje priėmė Irkutsko gubernatorių Igorį Kobzevą, kuris papasakojo apie socioekonominę regiono situaciją, vietos aviacijos gamyklos ir geležinkelio rekonstrukciją, dujofikaciją, nedarbą ir mediciną. Jie aptarė ir kitus neatidėliotinus klausimus, susijusius su invazija Ukrainoje. Kremliaus šeimininko siūlymas žuvusiesiems „perduoti linkėjimų“ sukėlė pašaipų bangą, rašo „Newsweek“.

Vladimiras Putinas ir Igoris Kobzevas.<br> ZumaPress/Scanpix nuotr. 
Vladimiras Putinas ir Igoris Kobzevas.<br> ZumaPress/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2023, 11:19 AM, atnaujinta Jul 20, 2023, 12:07 PM

V. Putino pasisakymas jau plačiai aptarinėjamas internete. Gubernatorius Kremliaus vadovui pasakojo, kad „sibiriečiai yra patikimi vyrukai“, žinomi „dėl savo ryžto ir drąsos“. V. Putinas jam pritarė, pabrėžęs, kad 192-iems Irkutsko gyventojams, kurie žuvo „gindami tėvynę“ invazijoje Ukrainoje, buvo suteikti valstybiniai apdovanojimai.

Be to, kaip jis pasakė, „naudodamasis proga“, perduoda V. Putinui kareivių sveikinimą.

„Jums perduoda padėkos ir palaikymo žodžius. Visada žinokite, kad mes saugome Rusiją“, – nurodė I. Kobzevas.

Jis pridūrė, kad 192 iš Irkutsko srities atvykę kareiviai gavo valstybinius apdovanojimus, ir papasakojo apie vieną iš jų, žuvusį mūšyje.

„Iš jų pats jauniausias, Rusijos didvyris, tai eilinis Eduardas Djakonovas, žuvęs Mariupolyje praėjusių metų kovo mėnesį. Jis savo kūnu uždengė granatą ir išgelbėjo bendražygių gyvybes. Mes tai labai vertiname, mums jie visi yra didvyriai, jie mūsų atmintyje, mūsų širdyse“, – teigė gubernatorius.

„Perduokite jiems visiems linkėjimus“, – pasakė V. Putinas. Ši frazė pateko ir į oficialų Kremliaus išplatintą pranešimo tekstą.

I. Kobzevas pažadėjo, kad „būtinai“ perduos, o E. Djakonovo mamą įtrauks į regioninę visuomenės tarybą.

Socialiniuose tinkluose imta šaipytis iš Rusijos vadovo pasisakymo, lyginant jį su populiariu ukrainiečių memu, kuriame žuvusiems Rusijos kariams linkima „geros sveikatos“. Dabar memui naudojama „perduokite mano linkėjimus“ frazė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.