Japonijos gynybos ministerija: Šiaurės Korėja galimai paleido balistinę raketą

Šiaurės Korėja galimai paleido balistinę raketą, pirmadienį pranešė Japonijos gynybos ministerija.

 Šiaurės Korėja.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Šiaurės Korėja.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2023, 9:16 PM

Manoma, kad sviedinys nukrito už Japonijos išskirtinės ekonominės zonos, pranešė visuomeninis transliuotojas NHK, remdamasis vyriausybės pareigūnais.

Pietų Korėjos kariuomenė taip pat pranešė, kad Pchenjanas paleido balistinę raketą Japonijos jūros link, pranešė naujienų agentūra „Kyodo“.

Pchenjanas nuolat atlieka ginklų bandymus, incidentas įvyko po kelių dienų, kai Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas asmeniškai stebėjo, kaip iššaunama naujausia šalies tarpžemyninė balistinė raketa „Hwasong-18“.

Abiejų Korėjų santykiai šiuo metu yra itin įtempti, Pchenjano ir Seulo diplomatija įstrigo, o Kim Jong Unas paragino paspartinti ginklų, įskaitant taktinių branduolinių ginklų, kūrimą. Reaguodami į tai, Seulas ir Vašingtonas surengė bendras karines pratybas su pažangiais slaptais lėktuvais ir JAV strateginiais ginklais.

Raketa paleista prieš šią savaitę Šiaurės Korėjoje minimas 70-ąsias Korėjos karo pabaigos metines. Į Šiaurės Korėją atvyks Kinijos delegacija, tai bus pirmasis žinomas užsienio delegacijos vizitas nuo tada, kai kilo COVID-19 pandemija, pranešė valstybinė Korėjos centrinė naujienų agentūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.