Rusijos ambasadorius Kišiniove iškviestas į Moldovos URM dėl šnipinėjimo

Rusijos ambasadorius Kišiniove Olegas Vasnecovas buvo iškviestas į Moldovos užsienio reikalų ir eurointegracijos ministeriją, žurnalistams paskelbus tyrimą dėl Moldovos valdžios atstovų sekimo. Jam buvo pareikšta, kad šnipinėjimas ir užsienio kišimasis į Moldovos vidaus reikalus yra nepriimtini, praneša portalas „NewsMaker“.

Moldova.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Moldova.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2023, 3:05 PM

„Ministerija, bendradarbiaudama su kitomis kompetentingomis institucijomis, analizuoja šnipinėjimo veiksmų pobūdį ir mastą, taip pat (žurnalistiniame) tyrime minimų asmenų veiklą. Mes laikome visiškai nepriimtinais bet kokį šnipinėjimą ir užsienio kišimąsi į Moldovos vidaus reikalus, kurie yra tiesioginis iššūkis ir kelia grėsmę mūsų valstybės suverenitetui ir nacionaliniam saugumui“, – sakoma liepos 25 d. paskelbtame žinybos pareiškime.

Rusijos ambasadorius Kišiniove buvo iškviestas į ministerija, kad paaiškintų susiklosčiusią situaciją. „Priklausomai nuo tolesnės įvykių raidos, Moldovos valdžia apsvarstys kelis reagavimo variantus“, – pabrėžiama dokumente.

Išvakarėse, liepos 24 d., „Insider“ ir „Jurnal TV“ paskelbė bendrą tyrimą. Žurnalistai išsiaiškino, kad ant Rusijos ambasados ​​Moldovoje stogo sumontuota dešimtys antenų ir palydovinių „lėkščių“. Jos perima palydovinės telefonijos signalus. Tai leidžia klausytis pokalbių ir perimti pašnekesius per vietos policijos radiją. Žurnalistų duomenimis, palydovinių antenų kasmet daugėja, o Rusijos specialiųjų tarnybų darbuotojai lipa ant ambasados ​​stogo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.