R. T. Erdoganas Ankaroje susitiko su palestiniečių prezidentu ir „Hamas“ lyderiu

Trečiadienį Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas savo biure Ankaroje susitiko su palestiniečių prezidentu Mahmudu Abbasu ir „Hamas“ lyderiu Ismailu Haniyeh, pranešė oficiali naujienų agentūra „Anadolu“.

​Trečiadienį Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas savo biure Ankaroje susitiko su palestiniečių prezidentu Mahmudu Abbasu ir „Hamas“ lyderiu Ismailu Haniyeh.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Trečiadienį Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas savo biure Ankaroje susitiko su palestiniečių prezidentu Mahmudu Abbasu ir „Hamas“ lyderiu Ismailu Haniyeh.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-26 15:38

Pasak jos, susitikimas vyko už uždarų durų.

Šią savaitę Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu taip pat turėjo apsilankyti Turkijoje, bet vizitas buvo atidėtas, kai praėjusį savaitgalį jam buvo atlikta operacija ir Izraelį apėmė protestai dėl ginčytinos teismų reformos.

Po kelerius metus trukusios įtampos Turkijos ir Izraelio santykiai per pastaruosius metus pagerėjo, surengti keli aukšto lygio vizitai, įskaitant Izraelio prezidento Isaaco Hercogo.

Antradienį R. T. Erdoganas pažadėjo toliau remti Palestinos reikalą, o po susitikimo su M. Abbasu pareiškė susirūpinimą dėl pastaraisiais mėnesiais Vakarų krante įsiplieskusio smurto. Izraelio kariai trečiadienį Vakarų krante nukovė palestinietį, pranešė Palestinos sveikatos ministerija, kariuomenė patvirtino, kad Nabluso pabėgėlių stovykloje vykdo „kovos su terorizmu veiklą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.