Rusijos kibernetinio saugumo įmonės įkūrėjas įkalintas 14 metų

Rusija trečiadienį nuteisė kibernetinio saugumo bendrovės „Group-IB“ įkūrėją Ilją Sačkovą 14 metų kalėjimo dėl kaltinimų išdavyste, pranešė AFP žurnalistas Maskvos teisme.

Ilją Sačkovas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ilją Sačkovas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-26 14:13

Po uždaro teismo posėdžio „teismas pripažino I. Sačkovą kaltu pagal Rusijos baudžiamojo kodekso 275 straipsnį ir skyrė jam 14 metų laisvės atėmimo bausmę, ją atliekant griežtojo režimo pataisos darbų kolonijoje“, pranešė teisėjas Aleksandras Rybakas.

Pasak Rusijos opozicinio portalo „Meduza“, I. Sačkovas buvo suimtas 2021 metų rugsėjį. Oficialiais tyrėjų duomenimis, jis perdavė valstybės paslaptį sudarančią informaciją užsienio valstybei. Oficialiai bylos esmė, kaip ir kitose bylose, kur kalbama apie „valstybės išdavystę“, neatskleidžiama.

Agentūros „Bloomberg“ duomenimis, I. Sačkovas buvo kaltinamas perdavęs JAV vyriausybei duomenis apie programišių grupę „Fancy Bear“. Pagal kitas versijas, I. Sačkovas perdavė Vakarams duomenis apie buvusį Kremliaus kontraktininką Vladislavą Kliušiną, kuris iš Šveicarijos buvo išduotas JAV, arba apie programišių grupuotės „Evil Corp“ vadovą Maksimą Jakubecą.

I. Sačkovo advokatai pareiškė, kad nuosprendį skųs ir kreipsis į Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.