Rusijoje – sprogimų banga: gaisras kilo Taganroge ir Samaroje esančioje naftos perdirbimo gamykloje Po griuvėsiais yra žmonių

Kuibyševo naftos perdirbimo gamyklos Samaroje teritorijoje įvyko sprogimas, praneša UNIAN.

 Sprogimas Rusijoje.<br>Lrytas.lt koliažas.
 Sprogimas Rusijoje.<br>Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2023, 5:01 PM, atnaujinta Jul 28, 2023, 6:21 PM

Kaip pareiškė Rusijos Valstybės Dūmos deputatas Aleksandras Chinšteinas, incidentas įmonėje įvyko penktadienį, liepos 28-ąją. Jo priežastis – iš anksto padėtų sprogmenų detonacija.

„Pagal preliminarią versiją, buvo padėta sprogmenų. Laimė, didelių sugriovimų, taip pat nukentėjusiųjų nėra“, – sakė A. Chinšteinas.

UNIAN pažymi, kad penktadienis Rusijos gyventojams buvo nerami diena. Anksčiau galingas sprogimas nugriaudėjo Taganroge, Rostovo srityje.

Socialiniuose tinkluose publikuojamos nuotraukas ir vaizdo įrašai, kuriuose matyti dūmų stulpas viename iš miesto rajonų. Rusijos žiniasklaida rašo, kad aplinkiniuose namuose nuo sprogimo bangos išbyrėjo langų stiklai. Pasak jos, sprogimas įvyko netoli vandens parko.

Kaip rašo „Telegram“ kanalas „Baza“, sprogimas išmušė duobę, kurios matmenys – 5 x 5 metrų. Esą sprogimas nugriaudėjo Valstybinio banko kieme. Po restorano „Čechovo sodas“ griuvėsiais yra žmonių.

Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS, remdamasi gelbėjimo tarnybomis, rašo, kad per sprogimą kavinėje nukentėjo šeši žmonės. Vėliau buvo patikslinta, kad nukentėjusiųjų skaičius išaugo iki 12.

Socialiniuose tinkluose taip pat skelbiamos sprogimo vietoje rastų nuolaužų nuotraukos. Rusijos žiniasklaida pažymi, kad jos būdingos S-200 arba S-300 sistemų raketoms.

Maskva tvirtina perėmusi Ukrainos raketą 

Penktadienį Rusija pareiškė numušusi Ukrainos raketą, nukritusią į Rusijos Taganrogo miestą. 

„Rusijos oro gynybos įranga aptiko Ukrainos raketą ir perėmė ją ore. Numuštos Ukrainos raketos nuolaužos nukrito ant Taganrogo teritorijos“, – pranešė Rusijos gynybos ministerija.

„Kol kas į medikus kreipėsi 15 žmonių“, – penktadienį „Telegram“ kanale parašė gubernatorius Vasilijus Golubevas ir pridūrė, kad, pirminiais duomenimis, žuvusiųjų nėra.

Taganrogas yra prie Azovo jūros, netoli Ukrainos Donecko srities, okupuotos Rusijos kariuomenės. Rusija pradėjo plataus masto karą prieš Ukrainą daugiau nei prieš 17 mėnesių. Rusijos pasienio regionai skundžiasi vis dažnesniais apšaudymais iš Ukrainos, tačiau aukų ir žalos Rusijoje kur kas mažiau, nei patiria Ukraina, kai Rusija nuolat apšaudo jos miestus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?