Penktadienį iš Baltarusijos į Lenkiją mėgino patekti 162 nelegalūs migrantai

Penktadienį iš Baltarusijos į Lenkiją mėgino patekti 162 nelegalūs migrantai. Tai šeštadienio rytą tviteryje pranešė Lenkijos sienos apsaugos tarnyba.

Lenkijos siena su Baltarusija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lenkijos siena su Baltarusija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2023, 3:04 PM

Pasak pareigūnų, tarp asmenų, mėginusių nelegaliai patekti į Lenkiją, buvo 47 Indijos piliečiai, iš jų devyni, pamatę Lenkijos pasieniečius, grįžo į Baltarusiją.

Palenkės vaivadijoje Lenkijos pasieniečiai buvo apmėtyti akmenimis, kai sužlugdė 22 migrantų mėginimą patekti iš Baltarusijos į Lenkiją.

Nuo metų pradžios Lenkijos sienos apsaugos tarnyba užfiksavo daugiau kaip 16 tūkst. mėginimų nelegaliai kirsti šalies sieną su Baltarusija. Kovą ir balandį užregistruota po maždaug 2,5 tūkst. tokių mėginimų, gegužę – apie 3 tūkst., birželį – šiek tiek mažiau kaip 3 tūkst. Nuo liepos pradžios užfiksuota daugiau kaip 3,4 tūkst. mėginimų kirsti sieną. Rekordinis buvo praėjęs ketvirtadienis – beveik 300 mėginimų per vieną parą.

Pernai 186 km ruože pasienyje su Baltarusija buvo pastatyta 5,5 m aukščio plieninė užtvara, kuri yra pagrindinis šios sienos apsaugos nuo nelegalios migracijos elementas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.