Pakistane politiniame susirinkime susisprogdinus savižudžiui žuvo mažiausiai 55 žmonės

Mažiausiai 55 žmonės žuvo, o dar dešimtys buvo sužeisti sekmadienį savižudžiui susisprogdinus vienos lyderiaujančios islamo partijos politiniame susirinkime šiaurės vakarų Pakistane, pranešė pareigūnai.

 Pakistanas.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Pakistanas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 30, 2023, 10:22 PM

Sprogimo taikinys buvo „Jamiat Ulema-e-Islam-F“ (JUI-F), vyriausybės koalicijos partnerė, vadovaujama įtakingo dvasininko.

Čaro mieste, esančiame netoli sienos su Afganistanu, po baldakimu, buvo susirinkę daugiau nei 400 partijos narių ir rėmėjų.

Khyber Pakhtunkhvos provincijos sveikatos ministras Riazas Anwaras sakė, kad vietos ligoninės pranešė apie 55 žuvusius ir 135 sužeistus, įskaitant 17 sunkios būklės pacientų.

„Tai buvo savižudžio išpuolis, kai jis susisprogdino arti scenos“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.

Provincijos gubernatorius Haji Ghulamas Ali patvirtino aukų skaičių.

Socialiniuose tinkluose plintančiose nuotraukose iš sprogimo vietos matyti įvykio vietoje išmėtyti kūnai ir savanoriai, padedantys krauju permirkusioms aukoms pasiekti greitosios pagalbos automobilius.

Pakistano nacionalinė asamblėja turi išsiskirstyti per artimiausias kelias savaites prieš rinkimus, kurie turėtų vykti spalį arba lapkritį, o politinės partijos jau ruošiasi kampanijai.

Sprogimas sutampa su aukšto rango Kinijos pareigūnų delegacijos, įskaitant vicepremjerą He Lifengą, vizitu, kurie į sostinę atvyks vėliau sekmadienio vakarą.

Jokia grupuotė neprisiėmė atsakomybės už išpuolį, tačiau džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) vietinis skyrius neseniai surengė atakas prieš JUI-F.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.