Lenkijos pasienyje su Baltarusija – naujas migrantų antplūdis: į šalį bandė patekti dar 230 žmonių

Sekmadienį iš Baltarusijos į Lenkiją bandė patekti apie 230 žmonių. Tai pirmadienį pranešė Lenkijos sienos apsaugos tarnyba.

Lenkijos siena su Baltarusija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lenkijos siena su Baltarusija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2023, 1:25 PM

Balstogės vaivadijoje pasieniečiai iš Melniko užkardos buvo apmėtyti akmenimis ir šakomis, kai neleido 20 žmonių grupei iš Baltarusijos pereiti į Lenkijos teritoriją.

Į Lenkiją taip pat bandoma patekti pasienio upėmis. Praėjusią parą pasieniečiai sulaikė septynis per Volkušankos upę persikėlusius asmenis.

Pareigūnai sulaikė ir vadinamųjų kurjerių, gabenančių nelegaliai sieną kirtusius žmones. Dubiče Cerkevnės apylinkėse buvo sulaikytas keturis sirus vežęs ukrainietis, o Bobrownikų apylinkėse – rumunas, gabenęs 14 žmonių, tarp kurių buvo Eritrėjos, Etiopijos, Sirijos ir Sudano piliečių.

Nuo metų pradžios Lenkijos sienos apsaugos tarnyba užfiksavo daugiau kaip 16 tūkst. mėginimų nelegaliai kirsti šalies sieną su Baltarusija. Kovą ir balandį užregistruota po maždaug 2,5 tūkst. tokių mėginimų, gegužę – apie 3 tūkst., birželį – šiek tiek mažiau kaip 3 tūkst. Nuo liepos pradžios užfiksuota daugiau kaip 3,5 tūkst. mėginimų kirsti sieną. Rekordinis buvo praėjęs ketvirtadienis – beveik 300 mėginimų per vieną parą.

Pernai 186 km ruože pasienyje su Baltarusija buvo pastatyta 5,5 m aukščio plieninė užtvara, kuri yra pagrindinis šios sienos apsaugos nuo nelegalios migracijos elementas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.