A. Lukašenka erzina Lenkiją dėl „Wagner“: „Jie turėtų melstis“

Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka pašiepė Lenkiją dėl „Wagner“ samdinių buvimo prie NATO šalies sienos. Baltarusis taip pat pareiškė, kad Varšuva turėtų jam padėkoti už tai, kad jis sulaiko kovotojus, rašo „Sky News“.

 A. Lukašenka.<br> AP/Scanpix nuotr.
 A. Lukašenka.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2023, 8:06 PM

Valstybinė naujienų agentūra „Belta“ citavo A. Lukašenkos žodžius, kad lenkai „turėtų melstis, kad mes sulaikytume („Wagner“ kovotojus – red. past.) ir juos aprūpintume“.

„Priešingu atveju, be mūsų, jie būtų prasiveržę ir nemenkai sutriuškinę Žešovą ir Varšuvą. Taigi jie neturėtų man priekaištauti, jie turėtų pasakyti ačiū“, – aiškino jis.

Diktatorius patikino kad norėtų išsaugoti šį padalinį: „Tai tikri kovotojai, kurie išgyveno karą, prarado daug draugų. Jie mums padeda nemokamai (nors jie yra samdiniai, visur kovojo ir dirbo už pinigus) ir perduoda savo patirtį.“

„Neseniai girdėjau, Lenkija įsiuto, kad neva čia atvyksta kažkoks būrys, net 100 žmonių. Jokie „Wagner“ būriai iš 100 žmonių nebuvo perkelti. O jei ir buvo, tai tik tam, kad perduotų kovinę patirtį brigadoms, kurios sutelktos Breste ir Gardine“, – savo versiją pareikė A. Lukašenka.

Nenustatytas skaičius „Wagner“ samdinių, birželio mėn. surengusių maištą Rusijoje, persikėlė į Baltarusiją ir pradėjo treniruoti šalies kariuomenę.

Šis žingsnis paskatino Lenkiją perkelti daugiau kaip 1 000 savo karių arčiau sienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.