Baltarusijos provokacijos Lenkijoje: du koviniai sraigtasparniai kirto oro erdvę, radarai jų nefiksavo

Šalia Lenkijos sienos pratybose dalyvavę du Baltarusijos sraigtasparniai antradienį ryte pažeidė šios valstybės oro erdvę. Apie tai savo pranešime paskelbė Lenkijos krašto apsaugos ministerija.

Baltarusijos sraigtasparniai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Baltarusijos sraigtasparniai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-01 21:50

Siekdamas išsiaiškinti visą situaciją, Lenkijos krašto apsaugos ministras Mariuszas Blaszczakas sušaukė komiteto posėdį.

„Po to, kai vadai ir tarnybų vadovai pateikė savo išvadas, padarytas išanalizavus situaciją, buvo nustatyta, kad 2023 m. rugpjūčio 1 d., Lenkijos oro erdvę pažeidė du Baltarusijos sraigtasparniai, kurie netoli sienos vykdė mokymus. Baltarusijos pusė apie šiuos mokymus anksčiau buvo informavusi Lenkijos pusę. Sienos kirtimas vyko Belovežo apylinkėse labai mažame aukštyje, todėl radarų sistemoms buvo sunku jį aptikti. Todėl šį rytą Lenkijos ginkluotųjų pajėgų operacinė vadovybė komunikate pranešė, kad Lenkijos radarų sistemos neužfiksavo Lenkijos oro erdvės pažeidimo“, – rašoma pranešime.

Dėl šio incidento krašto apsaugos ministras Mariuszas Blaszczakas įsakė padidinti karių skaičių pasienyje ir dislokuoti papildomas pajėgas ir išteklius, įskaitant kovinius sraigtasparnius.

Apie incidentą buvo informuota NATO.

Be to, Baltarusijos reikalų patikėtinis bus iškviestas į Lenkijos užsienio reikalų ministeriją pasiaiškinti dėl incidento.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.