D. Trumpas kovingai reaguoja į jam pareikštus naujus kaltinimus

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas, kaip ir tikėtasi, kovingai reagavo į jam pateiktus naujus kaltinimus. „Dar niekada neturėjau tiek palaikymo“, – pareiškė jis trečiadienį didžiosiomis raudėmis parašytoje žinutėje savo socialiniame tinkle „Truth Social“. Kaltinimai dėl Kapitolijaus šturmo parodo, „kaip smarkiai Jungtinės Valstijos per praėjusius trejus metus buvo paženklintos korupcijos, skandalų ir nesėkmių“, – teigiama toliau įraše.

​Donaldas Trumpas.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Donaldas Trumpas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 2, 2023, 7:14 PM

„Amerika yra nuosmukį išgyvenanti šalis, tačiau mes ją vėl padarysime didžią, labiau didžią nei kada nors anksčiau“, – rašė D. Trumpas, turėdamas omenyje savo ankstesnės rinkimų kampanijos šūkį ir planus dar kartą kandidatuoti rinkimuose. 77-erių D. Trumpas laikomas realiausiu respublikonų kandidatu 2024 m. vyksiančiuose rinkimuose.

D. Trumpui antradienį buvo pareikšti kaltinimai dėl mėginimų „pakeisti 2020 m. prezidento rinkimų rezultatus“. Specialusis tyrėjas Jackas Smithas pateikė kaltinimus buvusiam prezidentui pagal keturis kaltinamuosius punktus, įskaitant sąmokslą apgauti JAV. Už du kaltinamuosius punktus gresia iki 20 metų kalėjimo bausmės.

2021 m. sausio 6 d. radikalūs D. Trumpo šalininkai šturmavo Kapitolijų Vašingtone, kai čia turėjo būti patvirtinta demokrato Joe Bideno pergalė 2020 m. prezidento rinkimuose.

D. Trumpas prieš tai paragino savo šalininkus žygiuoti prie Kapitolijaus.

Baltieji rūmai kol kas nereagavo į naujus kaltinimus D. Trumpui. Dar prieš kaltinimų paskelbimą D. Trumpas „Truth Social“ tinkle apkaltino specialųjį tyrėją norint paskelbti „dar vieną suklastotą kaltinamąjį raštą“ ir sąmoningai pasirinkus laiką taip, kad jis sutaptų su jo rinkimų kampanija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.