J. Prigožino lėktuvas šeštą kartą atskrido į Baltarusiją

Grupės „Wagner“ vadeivos Jevgenijaus Prigožino lėktuvas šeštą kartą atskrido į Baltarusiją, pranešė „Belaruski Hayun“.

J. Prigožinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
J. Prigožinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2023, 2:01 PM

„Šiandien 8.55 val. iš Sankt Peterburgo į Mačiuliščių karinį aerodromą atskrido verslo lėktuvas, susijęs su grupės „Wagner“ struktūromis, jo registracijos numeris RA-02878. Šis lėktuvas į Baltarusiją atvyksta trečią kartą po „Wagner“ „maišto“. Tai nėra pagrindinis J. Prigožino lėktuvas (RA-02795), stovintis Maskvoje nuo liepos 19 d. po apsilankymo Baltarusijoje“, – sakoma pranešime.

Kitas privatus lėktuvas „Beech C90GTi King Air“ su registracijos numeriu RA-07893 nusileido Mačiuliščių kariniame aerodrome 9.20 val., atskridęs iš Šeremetjevo.

Baltarusijos valdžia leido „Wagner“ samdiniams įkurti stovyklą Mogiliovo srities Celio kaime, ten pastatytos palapinės beveik 9 tūkst. žmonių.

Ukrainos žvalgyba atidžiai stebi žmonių grupes, judančias iš Rusijos į Baltarusiją. Susirūpinimą dėl „Wagner“ pajėgų buvimo Baltarusijoje pareiškė ir Lenkija. Ketvirtadienį Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis sakė, kad Baltarusijoje gali būti apie 4 tūkst. „Wagner“ samdinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.