Rusija Kazachstane verbuoja vyrus į savo kariuomenę: siūlo tūkstančius eurų

Rusija Kazachstane verbuoja vyrus į savo kariuomenę, žadėdama 5 000 eurų vienkartinę išmoką ir pastovų mėnesinį atlyginimą. Atitinkamuose skelbimuose internete, kuriuos matė agentūra „Reuters“, pavaizduotos Rusijos ir Kazachstano vėliavos bei užrašas „Petys petin“.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas (antras iš dešinės), Kazachstano prezidentas Kasimas-Jomartas Tokajevas (centre).<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas (antras iš dešinės), Kazachstano prezidentas Kasimas-Jomartas Tokajevas (centre).<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2023, 3:39 PM

Už sutarties su Rusijos kariuomene pasirašymą siūloma 5 000 eurų vienkartinė išmoka ir mažiausiai 1 850 eurų mėnesinė alga. Be to, žadama neįvardytų papildomų lengvatų.

Buvusi sovietinė respublika Kazachstanas pasienyje su Rusija yra daugiau kaip 3 mln. etninių rusų tėvynė ir tradiciškai viena artimiausių Maskvos sąjungininkių. Vis dėto vyriausybė Astanoje neremia Rusijos karo Ukrainoje ir ragina siekti taikos.

Skelbimai Kazachstane veda į interneto svetainę, kuri potencialiems naujokams siūlo į Rusijos kariuomenę stoti Sachalino regione Rusijos rytuose.

Kazachstano įstatymai draudžia dalyvauti kariniuose konfliktuose užsienyje už užmokestį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.