Nuošliaužos aukų skaičius Sakartvele išaugo iki 16

Kurortinėje Šovi vietovėje nuslinkusios nuošliaužos aukų skaičius išaugo iki 16 žmonių, šeštadienį patvirtino pareigūnai.

Sakartvelas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Sakartvelas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2023, 4:59 PM, atnaujinta Aug 5, 2023, 8:51 PM

Ketvirtadienio popietę kurortiniame Sakartvelo Šovi miestelyje, garsėjančiame didžiuliais miškais ir mineralinio vandens šaltiniais, nuslinko nuošliauža, pareikalavusi aukų. Daugiau kaip 20 žmonių laikomi dingusiais be žinios.

„Nelaimės zonoje rasta šešiolika kūnų, šiuo metu vyksta jų atpažinimas“, – sakė vidaus reikalų ministerijos atstovas Teimurazas Mghebrišvilis.

Kaip penktadienį sakė pareigūnai, iš vietovės buvo evakuota daugiau kaip 200 žmonių, o į pagalbą paieškos darbams buvo pasiųsti sraigtasparniai ir šunys gelbėtojai.

Šovi miestelis, įsikūręs atokiame slėnyje maždaug už 140 km į šiaurės vakarus nuo sostinės Tbilisio, yra dviejų upių santakoje. Anot Raudonojo Kryžiaus, rajone sugriauti tiltai ir keliai.

Viena nukentėjusioji pasakojo dvi valandas praleidusi pusiau palaidota nuošliaužoje.

„Staiga išgirdome siaubingą dundėjimą, aplink mus ėmė kristi medžiai“, – AFP agentūrai pasakojo 25-erių metų studentė Mariam Berianidzė. Ankstesnėje žinutėje socialinėje žiniasklaidoje ji rašė, kaip tiesiog jos akyse trys žmonės buvo nušluoti.

„Mes per stebuklą likome gyvi, – sakė ji AFP. – Vis dar negaliu patikėti, kaip mums pavyko išgyventi.“

Sakartvelo nacionalinės aplinkos agentūros geologas Merabas Gaprindašvilis teigė, kad ketvirtadienio nuošliaužą sukėlė grupė veiksnių ir mažai tikėtina, kad tai pasikartos.

„Pirmiausia upės ištakose yra du ledynai, kurie intensyviai tirpsta. Prisidėjo ir gausios liūtys“, – sakė jis interviu per televiziją.

Smarkios liūtys ir potvyniai gana dažni Sakartvele, kur statūs šlaitai kelia nuošliaužų riziką.

2008 metais pietiniame Juodosios jūros Adžarijos regione nuošliauža nusinešė šešių žmonių gyvybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.