Žiniasklaida: Kazachstanas uždraus prekes su Rusijos karine simbolika

Kazachstano valdžia svarsto galimybę uždrausti šalyje prekes su „etnopolitizuota simbolika“ – pavyzdžiui, su raidėmis Z ir V, praneša portalas „Nur.kz“.

Kazachstano valdžia svarsto galimybę uždrausti šalyje prekes su „etnopolitizuota simbolika“.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Kazachstano valdžia svarsto galimybę uždrausti šalyje prekes su „etnopolitizuota simbolika“.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2023, 11:52 AM

Kaip pažymi Kazachstano generalinė prokuratūra, šie simboliai, pradėti dažnai naudoti prasidėjus karui Ukrainoje, kelia „prieštaringą visuomenės reakciją“.

Už tokių prekių įvežimą ir platinimą žinyba siūlo bausti. Prokuratūra pateikė Vyriausybei pasiūlymą uždrausti gaminti, importuoti, gabenti ir platinti Kazachstane gaminius su simboliais, kuriuos naudoja „konfrontuojančios šalys ginkluotuose konfliktuose, kariniuose ar kitokiuose smurtiniuose veiksmuose prieš kitos valstybės suverenitetą ir politinį režimą“, ir įvesti už tai administracinę atsakomybę.

Lotyniškais rašmenimis Z ir V okupantai rusai ženklina karinę techniką, kuri dalyvauja kare prieš Ukrainą.

Ukrainos Aukščiausioji Rada 2022 metų pavasarį priėmė įstatymą, draudžiantį naudoti šiuos simbolius.

O 2023 metų balandį ministrų kabinetas uždraudė užsakyti ir gaminti Ukrainoje individualius valstybinius numerius su raidėmis Z ir V, nes tai primena okupantų simboliką.

Rusijos karinė simbolika taip pat uždrausta kai kuriose kitose šalyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.