Popiežius: kitas katalikiškas jaunimo festivalis vyks Pietų Korėjoje

Kitą kartą Pasaulio jaunimo dienos, pagrindinė katalikiško jaunimo šventė, vyks 2027 metais Seule, Pietų Korėjoje, sekmadienį Lisabonoje, pasibaigus šių metų renginiui, sakė popiežius Pranciškus.

 Popiežius Pranciškus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Popiežius Pranciškus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2023, 2:55 PM

„Kitos Pasaulio jaunimo dienos vyks Azijoje, Pietų Korėjoje, Seule, – sakė pontifikas tikintiesiems, susirinkusiems į mišias Lisabonos rytiniame pakraštyje esančiame parke. – Taigi 2027 metais nuo vakarinės Europos sienos jos persikels į Tolimuosius Rytus, ir tai yra gražus Bažnyčios visuotinumo ženklas“.

Apie 1,5 mln. vėliavomis mojuojančių jaunų piligrimų iš viso pasaulio po šio pranešimo pratrūko džiaugsmingais šūksniais. 2014 metais popiežius Pranciškus lankėsi Pietų Korėjoje – tai buvo pirmoji pontifiko kelionė į Aziją per 15 metų.

Ši šalis yra viena iš nedaugelio Romos katalikybės tvirtovių Azijoje. Apie 11 proc. iš maždaug 52 mln. Pietų Korėjos gyventojų yra katalikai, ir šis skaičius išaugo per pastaruosius dešimtmečius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.