Irano užsienio reikalų ministras pirmą kartą nuo 2019 metų lankosi Japonijoje

Irano užsienio reikalų ministras pirmadienį pirmą kartą nuo 2019 metų apsilankė Japonijoje, kur ketina susitikti su savo kolega, pranešė pareigūnai; taip pat pranešama, kad planuojamas susitikimas su ministru pirmininku Fumio Kishida.

Hosseinas Amir-Abdollahianas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Hosseinas Amir-Abdollahianas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
F. Kishida.<br>AP/Scanpix nuotr.
F. Kishida.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 7, 2023, 9:28 AM

Reto Hosseino Amir-Abdollahiano vizito į Didžiojo septyneto (G7) valstybę narę tikslas nebuvo paskelbtas, tačiau pranešimuose teigiama, kad Japonija spaus Iraną nutraukti ginklų tiekimą Rusijai.

H. Amir-Abdollahianas susitiks su Japonijos užsienio reikalų ministru Yoshimasa Hayashi, sakoma Japonijos užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Taip pat jis su mandagumo vizitu apsilankys pas F. Kishidą, pranešė privatus transliuotojas TBS. Šis, remdamasis neįvardytais vyriausybiniais šaltiniais, teigė, kad Japonija iškels ginklų eksporto į Rusiją klausimą.

Japonija ir Iranas tradiciškai palaiko draugiškus ryšius, nepaisant įtemptų pagrindinio Tokijo sąjungininko Vašingtono santykių su Teheranu.

Anksčiau Iranas buvo pagrindinis naftos eksportuotojas į išteklių neturinčią Japoniją, tačiau pastaraisiais metais dėl JAV ekonominių sankcijų Artimųjų Rytų šaliai prekybos apimtys smarkiai sumažėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.