Į Nigerį netikėtai atvyko JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja V. Nuland

Gresiant karinei eskalacijai Nigeryje, į šios Vakarų Afrikos šalies sostinę netikėtai atvyko JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja Victoria Nuland. Ji lankosi Niamėjuje, sakė V. Nuland trumpoje spaudos konferencijoje telefonu. Ji teigė susitikusi su aukštais chuntos atstovais ir „aiškiai nurodžiusi, kas mūsų santykiuose su Nigeriu pastatyta ant kortos“. JAV esą yra už konflikto Nigeryje sprendimą derybomis.

V. Nuland.<br>Getty Images/Scanpix nuotr.
V. Nuland.<br>Getty Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-08 09:04

Pokalbiai buvo „labai atviri ir iš dalies sudėtingi“, kalbėjo V. Nuland. Ji susitiko su kariuomenės vadovybe. Tačiau jai nebuvo leista pasikalbėti su prezidentu pasiskelbusiu Abdourahamane Tianiu bei nušalintu prezidentu Mohamedu Bazoumu.

V. Nuland į Nigerį atvyko praėjus kelioms valandoms po to, kai baigėsi Vakarų Afrikos valstybių organizacijos (ECOWAS) ultimatumas pučistams atkurti konstitucinę tvarką. Nigerijos vadovaujama organizacija pagrasino kariniu įsikišimu, jei chunta nevykdys reikalavimo. Dabar ECOWAS šalių lyderiai ketvirtadienį rinksis Nigerijos sostinėje Adžuboje, kad aptartų tolesnius žingsnius.

Chuntą remia kaimyninės šalys Malis ir Burkina Fasas, kurių narystė organizacijoje buvo suspenduota. Prieš karinę intervenciją aiškiai pasisako ir Alžyras. ES tuo tarpu stojo ECOWAS pusėn.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.